Merel Westrik vernederd: ‘Ze is aantrekkelijk, maar lui en zeurkous’

Merel Westrik wordt op een afgrijselijk seksistische manier vernederd door Emile Bode, een billenmaatje van Bert Huisjes. “Ik vond haar erg aantrekkelijk, maar ze was een luie zeurkous.”

Eva Jinek en Merel Westrik © WNL

Het is bijna angstaanjagend wat voor primitieve taal er allemaal loskomt nu Bert Huisjes onder vuur ligt vanwege zijn walgelijke gedragingen als baas van omroep WNL. Fons van Westerloo, Rick Nieman, Sven Kockelmann: ze vallen een voor een door de mand. Het is allemaal ouwe-jongens-krentenbrood. En nu mengt ene Emile Bode zich in de discussie.

Zeurkous Merel

Emile, die in de begintijd als hoofdredacteur van Telegraaf Video Media verantwoordelijk was voor de programma’s van WNL, steunt op een walgelijke manier zijn steun uit aan Bert. “Samen met Bert heb ik in de eerste jaren WNL geleid ofschoon Bert de eerste baas was en ik al snel werd teruggeroepen om problemen bij De Telegraaf op te lossen.”

Hij vervolgt op LinkedIn: “Merel Westrik die nu klaagt zeurde altijd als een verwend zondagskind. Ik vond haar erg aantrekkelijk maar deelde de mening van Bert dat ze lui is en een zeurkous.”

‘Bakte er niks van!’

Emile, tegenwoordig werkzaam voor MAX Magazine van de eveneens twijfelachtige Jan Slagter, vervolgt: “Ze kreeg de kans een avondprogramma te presenteren. Ik regelde Wilders maar ze bakte er niets van als interviewster maar altijd anderen de schuld geven van haar eigen falen. Ze maakt nu podcasts waar geen hond naar luistert.”

Niet alleen Merel, maar ook talkshowkoningin Eva Jinek staat op tegen Bert. Wat vindt hij van haar? “Eva Jinek was veel getalenteerder maar in de beginperiode ook tamelijk hysterisch en onredelijk. Jammer dat zij en al die andere oud-medewerkers nu zo afgeven op Huisjes.”

Seksisme

Cabaretier Peter Pannekoek kan niet geloven wat hij leest, schrijft hij op X. “De oud-hoofdredacteur van WNL ontkent seksisme met de argumenten ‘erg aantrekkelijk maar lui en een zeurkous’ en ‘tamelijk hysterisch en onredelijk’. Wauw.”

Op1-bekendheid Talitha Muusse: “Toch geen niveau dit, ongelooflijk 😓.”

Sylvana Simons: “Bevestig een cultuur van misogynie zonder een cultuur van misogynie te willen bevestigen. Zelf opgeschreven en gepubliceerd. Schaamteloos, omdat het algemeen geaccepteerd denken is (in zijn wereld).”

Star quality

Journalist Ton F. van Dijk, oud-zenderbaas van het toenmalige Nederland 1, vindt het bizar. “Ik was toevallig ook hoofdredacteur van Merel Westrik. Een van de meeste getalenteerde presentatoren waar ik mee heb mogen werken. Buitengewoon slim ook. Waarvan akte. ‘Star quality zonder sterallures’.”

En die podcast waarin die enge Emile Bode het over heeft, Gonzo? Die is volgens X-influencer Miesbee uitstekend. “Ik heb Merel Westrik herontdekt bij de Gonzo podcast. Topper, zonder meer.”

Probleem-Fons

Fons van Westerloo, die in de Raad van Toezicht van WNL zit, is geen haar beter, zegt NPO Radio 1-presentator Lara Billie. “Dat hij ervoor kiest om het woord ‘doetjes’ te gebruiken zegt alles over hoe hij vrouwen ziet. Dus hoe structureel het probleem is. Want juist die blik is leidend bij grensoverschrijdend gedrag. De ander als minder zien.”

En RTL 5-ster Thijs Zeeman: “Fons van Westerloo haalt weer de aloude reactie uit de mottenballen over mensen die kritiek uiten: ’teleurgestelde mensen die het niveau niet aankonden’. Álle vrouwen die naar voren zijn gestapt hebben juist na hun vertrek bij WNL een stap hogerop gezet. Dus die vlieger gaat niet op.”

X

Verbijstering over de enge Emile:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat seksist Emile Bode de laan uitgestuurd moet worden bij MAX?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen