‘Eva Jinek, ik heb jou de polonaise zien lopen met Bert Huisjes!’

Eva Jinek krijgt een verbale tik op de vingers van Jan Uriot. De sterjournalist van Privé vindt het gek dat ze zijn goede vriend Bert Huisjes zo hard aanvalt. “Ze liep de polonaise met hem!”

Eva Jinek en Bert Huisjes © NPO

Privé-ster Jan Uriot is goed bevriend met Bert Huisjes, de in opspraak geraakte directeur van omroep WNL. Vanwege zijn misselijke gedragingen is hij tijdelijk teruggetreden, maar de ervaring leert dat dat in werkelijkheid vrijwel altijd leidt tot een definitieve terugtreding. Heftig voor Bert, en Jan staat hem bij. “We hebben wel af en toe contact.”

‘Herken het niet’

Het is een merkwaardig verhaal, vindt Jan. “Ik herken dit niet wat er allemaal geroepen wordt door Eva Jinek, Merel Westrik, Leonie ter Braak en Roos Moggré. Ik herken het níet”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Jan heeft enige tijd een rubriekje gehad in de ochtendshow van WNL. “Ik heb niet alleen maar aan tafel gezeten daar om daar mijn praatje te doen over de showbusiness elke week. Ik heb daar met de techniek te maken gehad, met de redactie en met de visagie en er is nog nooit bij mij binnengekomen dat het fout was daar.”

Polonaise

Eva’s geloofwaardigheid en dat van haar collega’s wordt opzichtig in twijfel getrokken door de naar verluidt 76-jarige Jan. “We hebben zelfs feestjes gehad, waar ook al die presentatrices die ik net noemde waren, want in die periode werkte ik daar, en daar werd de polonaise gelopen met Bert. Dan denk ik van: ehh…”

Collega Jordi Versteegden, verslaggever van De Telegraaf: “Ja, maar Jan, er is ook een rapport-Van Rijn geweest. Daarin zegt 94 procent van de medewerkers van WNL dat ze zich daar niet fijn voelen.”

‘Goed luisteren!’

Jan bijt zijn collega vervolgens toe: “Ik zeg toch niet dat het niet zo is? Ik zeg dat ik het niet herken, omdat ik die beleving zelf niet heb. Goed luisteren.”

Het is volgens Jan prima dat Bert tijdelijk is teruggetreden, maar hij hoeft van hem niet definitief weg. “Waarom zou hij moeten aftreden? Hij kan ook zijn leven beteren. Ik denk dat hij zelf ook wel inziet van: ik heb bepaalde dingen verbaal niet goed aangepakt.”

Jaren later

Al met al schaart Jan zich dus bij Bert en de dino’s in zijn Raad van Toezicht. “Ik sta toch altijd weer verbaasd dat dingen pas jaren later naar buiten komen. Het komt mij niet bekend voor.”

En die zwangerschapsdiscriminatie door Bert? Daar moeten we volgens Jan niet zo zwaar aan tillen. “Ik kan me wel voorstellen dat je als hoofdredacteur denkt: o gut, die gaat dus ook alweer verdwijnen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De polonaise met Bert Huisjes moet als bewijs dienen dat Eva Jinek uit haar nek kletst. Sterk argument?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen