Albert Verlinde hoeft Sophie Hilbrand niet meer te zien

Albert Verlinde hoeft nog altijd niets te weten van Sophie Hilbrand. Hij zal nooit vergeten hoe ze hem tijdens een radio-interview in 2009 stiekem bepakte met afluisterapparatuur en vervolgens afluisterde welke gesprekken hij thuis voerde. Dat zegt hij in de podcast 30 Minuten Rauw van NPO Radio 2. Verlinde vindt het heel fijn dat dit incident haar, en ook Filemon Wesselink, een strafblad heeft bezorgd. “Ik heb het nooit begrepen en ik was ongelooflijk boos“, aldus de 6 Inside-ster.

Verlinde is persoonlijk erg teleurgesteld in Hilbrand en haar man Waldemar Torenstra. “Ik werd genaaid door mevrouw Hilbrand, die in die tijd al met Waldemar was en hij werkte bij mij. Zij wilde een interview op de radio en hij deed een toneelstuk bij mij. Eigenlijk deed ik toen niks meer, maar toen dacht ik: voor haar doe ik niet moeilijk.”

Vervolgens besloot Hilbrand hem een prijs uit te reiken met daarin verstopt afluisterapparatuur. “Als dat dan eindigt in genaaid worden, dat vind ik het ergste wat er is. Ze reikte me die prijs uit, die zogenaamde Gouden Oor, en toen ging ik naar huis. Dan zit je nog in het gevoel: nou wat leuk voor Waldemar en Sophie. Vervolgens blijkt gewoon dat je een streek geleverd is. In dat oor zat afluisterapparatuur. Ze zijn er allebei voor veroordeeld; Sophie en Filemon hebben allebei een strafblad.”

Het was ongelooflijk, aldus Verlinde. “Op dat moment raakte het me diep in mijn ziel. Als je die bandjes terughoort en je je ouders hoort praten. Het is zo raar dat mensen ergens anders die bandjes gehoord hebben. In je eigen huis.”

Is het ooit goedgekomen? “We hebben een keer een soort goedmaakgesprek met elkaar gehad, maar het blijft altijd een litteken. Sophie blijft Sophie. Het komt niet nergens vandaan. Zij is Sophie.”

Zou hij ooit weer met Hilbrand willen eten? “Nee, zeker niet“, zegt hij. En: “Als ze nu zouden zeggen: ‘Je gaat nu een programma met Sophie doen’, dan zou ik er vriendelijk voor bedanken.”

Hilbrand is nooit fan geweest van Verlinde. Na dit incident in 2009 besloot ze in 2014 om Ruud Schepers te interviewen, de toyboy die flink wat rumoer veroorzaakte in zijn huwelijk met Onno Hoes.

Foto: RTL, NPO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen