Albert Verlinde hoeft Sophie Hilbrand niet meer te zien

Geplaatst op Tue 26 Feb 2019 om 9:35

Albert Verlinde hoeft nog altijd niets te weten van Sophie Hilbrand. Hij zal nooit vergeten hoe ze hem tijdens een radio-interview in 2009 stiekem bepakte met afluisterapparatuur en vervolgens afluisterde welke gesprekken hij thuis voerde. Dat zegt hij in de podcast 30 Minuten Rauw van NPO Radio 2. Verlinde vindt het heel fijn dat dit incident haar, en ook Filemon Wesselink, een strafblad heeft bezorgd. “Ik heb het nooit begrepen en ik was ongelooflijk boos“, aldus de 6 Inside-ster.

Verlinde is persoonlijk erg teleurgesteld in Hilbrand en haar man Waldemar Torenstra. “Ik werd genaaid door mevrouw Hilbrand, die in die tijd al met Waldemar was en hij werkte bij mij. Zij wilde een interview op de radio en hij deed een toneelstuk bij mij. Eigenlijk deed ik toen niks meer, maar toen dacht ik: voor haar doe ik niet moeilijk.”

Vervolgens besloot Hilbrand hem een prijs uit te reiken met daarin verstopt afluisterapparatuur. “Als dat dan eindigt in genaaid worden, dat vind ik het ergste wat er is. Ze reikte me die prijs uit, die zogenaamde Gouden Oor, en toen ging ik naar huis. Dan zit je nog in het gevoel: nou wat leuk voor Waldemar en Sophie. Vervolgens blijkt gewoon dat je een streek geleverd is. In dat oor zat afluisterapparatuur. Ze zijn er allebei voor veroordeeld; Sophie en Filemon hebben allebei een strafblad.”

Het was ongelooflijk, aldus Verlinde. “Op dat moment raakte het me diep in mijn ziel. Als je die bandjes terughoort en je je ouders hoort praten. Het is zo raar dat mensen ergens anders die bandjes gehoord hebben. In je eigen huis.”

Is het ooit goedgekomen? “We hebben een keer een soort goedmaakgesprek met elkaar gehad, maar het blijft altijd een litteken. Sophie blijft Sophie. Het komt niet nergens vandaan. Zij is Sophie.”

Zou hij ooit weer met Hilbrand willen eten? “Nee, zeker niet“, zegt hij. En: “Als ze nu zouden zeggen: ‘Je gaat nu een programma met Sophie doen’, dan zou ik er vriendelijk voor bedanken.”

Hilbrand is nooit fan geweest van Verlinde. Na dit incident in 2009 besloot ze in 2014 om Ruud Schepers te interviewen, de toyboy die flink wat rumoer veroorzaakte in zijn huwelijk met Onno Hoes.

Foto: RTL, NPO
30 Reacties op “Albert Verlinde hoeft Sophie Hilbrand niet meer te zien”


 1. Baron

  Voor het eerst dat ik het met Kwalbert eens ben.

 2. Mart

  Dat ging inderdaad wel erg ver

 3. Rietlander

  Sophie Hilbrand is een ongelooflijk over het paard getild, zelfingenomen k*twijf, ik ken haar persoonlijk. En dan druk ik me nog mijn mildst uit. Waldemar heeft niets in te brengen thuis. Vandaar ook dat hun relatie niet echt erg succesvol is.

 4. Sven L.

  Ging ook écht te ver inderdaad. Thuis = heilig. In je eigen woonkamer.

 5. Godefroy France

  Heb niets met Albert Verlinde !

  Maar in deze geef ik hem 100% gelijk, deze streken zijn totaal onder de gordel, terecht dat ze zijn veroordeeld, maw. het duo hildebrand en torenstra hebben dus een strafblad ?!?!?!
  Bij een gerenomeerd bedrijf kom je dus niet meer aan de bak !!!!
  Need I say more !!!

  Dit soort pek en veren zijn op hun plaats !!!

  BNNers, who needs them?

 6. dynamische dennis

  Albert Verlinde die smakelijk lachend de camerabeelden van Yolanthe/Wesley en een vreemdgaande Georgina op nationale tv gooide

  Die Albert Verlinde?

 7. Rubicon

  Wesley en Georgina voelden zich ook genaaid. Zeker niet eens met werkwijze Hilbrand maar grenzen vervagen steeds meer in gossipland. Als je in een wereld als deze werkt, je beroep is om prive nieuwtjes te brengen, zelf ook niet vies bent om heimelijk opgenomen beelden (meen van parkeergarage bij Wesley)in te zetten ter meerdere glorie voor jou of programma kan je de bal terug verwachten

 8. Bart

  @dynamische dennis Dat deden ze toch gewoon in het openbaar? Bij iemand afsluisterappartuur in zijn huis plaatsen is toch even iets anders. Albert heeft hier 100% gelijk.

 9. Mark l.

  Wat een zielepoot is Albert. Jarenlang zijn roddelgal uitspuwen over alles en iedereen het leven zuur maken, maar wel 10 jaar lang zielig doen als hem iets overkomt. Misschien is hij wel de reden dat 6 Inside een flop is.

 10. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Precies.
  De Pot en de ketel.
  Boontje komt om z’n loontje.
  Hoeveel onherstelbaar leed heeft deze kwelgeest veroorzaakt?
  Zo voelt het dus Kwalbert, als je eigen ellende op straat belandt.
  Eigen schuld. Bult.

  En Sophie heeft haar leven gebeterd.
  Toppertje is het.

 11. Curryworst

  De enkele keer dat Hilbrand nog te zien is op de buis is als ze bij Pauw of Jinek één van haar “integere” NPO3 programmaatjes mag promoten. Iets met zieke mensen, h0m0’s, tr@nsdingestypes of zo. (Kijkt geen hond naar overigens.)

  Ze heeft één écht talent: ze kan razend goed heel aandachtig luisteren en meeknikken als een andere gast aan het woord is in een talkshow. Linkerduim en wijsvinger onder de kin en knikken maar…

 12. joop in de knoop

  In de linkse kerk die altijd hun mond vol hebben over privacy is het haar snel vergeven.
  Het zou Wilders of een andere rechtse kracht moeten zijn geweest dan was deze allang gefileerd.

  Hilbrand wordt nog altijd bejubeld en krijgt programma’s van BNNVARA.

 13. Ard

  Deze stunt was toen een reactie op iets wat Appie had gedaan wat ik mij kan herinneren. De Georgina tape?

 14. Hendrik

  Sophie Hilbrand vindt zichzelf heel belangrijk en wil nog na haar 40e jong en hip overkomen. Albert Verlinde is natuurlijk ook niet zonder zonde, maar dit gaat wel heel ver. Je moet je in je eigen huis volkomen veilig voelen!

 15. Connie V.

  Stoffige Sophie ging hierin veel te ver! Maar je moet iets om van je zure en stoffige imago af te komen

 16. Vrede

  Op youtube even bekeken en hij reageert dan alsof het hem niks boeit. Als je niks te verbergen hebt maakt het niet uit zegt hij. Achteraf huilen.

 17. Sven L.

  Wesley en Yolanthe waren niet in hun eigen huis. Verbaan ook niet. Daar trek ik de grens.

  Was Verlinde op een terras gefilmd/afgeluisterd dan had hij wss ook geen zaak aangespannen. Overigens vind ik geluidsopnamen nog intimiemer dan film. In je eigen huis nota bene.

  Vergelijkingen hierboven gaan mank hoor, slaat nergens op.

 18. joost

  Als het waar is dat de figuren zoals nihiliste Hilbrands en die Filomena Wesselink een strafblad hebben, daarvoor nooit publiekelijk hun verontschuldiging voor hebben uitgesproken naar het Nederlandse publiek, zouden deze, zich altijd in de media omhoog vechtende nitwits nooit meer op radio en tv mogen.

  Liever geen criminelen bij die NPO.

 19. Anny

  Ben het volledig eens met @Bart 09.55u en @Sven L. 11.33u

 20. JohanV

  Hoe je ook over Verlinde denkt, het was een gemene streek van Hilbrand.

 21. Jeffrey

  @dynamische dennis – Tue 26 Feb 2019 om 9:49

  En RTL Boulevard heeft toen der tijd de betrokken van te voren ingelicht dat ze de beelden hadden! Er is zelfs nog enkele dagen de tijd gegeven voor dat de beelden van Yolante en Wesley werden uitgezonden.
  Als BN’er weet je gewoon dat wanneer je je op publieke terrein bevind je gefilmd kan worden.

 22. Tss

  Misschien kan ze die scheiding boven haar oor verplaatsen, hoeft ze niet steeds met haar rechterhand naar haar linker oor te grijpen om het haar uit haar gezicht te halen.
  Dessing en die schoondochter van Matijs van Nieuwkerk, hoe heet ze ook alweer? o ja Carice van Houten hebben daar ook zo’n handje van.
  Wat een ijlie !

 23. Geronimo

  Zo voelt dat, Kwalbert. Privacyschending. Vrij naar Ancilla: je had niets te verbergen Kwalbert?

 24. Meneer Kaktus

  Sinds de tietjes van Sophie de hoofdrol speelden in Zomerhitte ben ik toch wel een beetje afgeknapt op mevrouw Hilbrand.

 25. Meneer Kaktus

  Geef mij maar de heerlijke rondingen van mijn eigen Virginia Rens!

 26. Meneer Kaktus

  Vanavond leg ik de ouwe kaktus er weer even tussen.

 27. Virginia Rens

  Ben naar streetdance en daarna naar concert Django Wagner. Even geduld, liffie. Xje

 28. Henk

  Breaking News: Ik hoef Albert Verlinde niet meer te zien!

 29. Kees

  Hou toch op! Deze rat heeft zoveel uitgezonden wat nooit uitgezonden had mogen worden. De smerigste dingen waar op de ranzigste manieren aan werd gekomen. En deze gewetenloze, moraalloze hufter durft een ander de maat te nemen? Ongeneeslijk stupide, dat is wat deze man is.

 30. Johnny👀

  De helft van NL heeft een strafblad en dat schijnt voor de tv
  totaal geen probleem te zijn, eerste die dan bij mij te binnen schiet is die kruimeldief Roelvink die daardoor juist op tv is beland..Waar gaat het toch naar toe met dit land?(Snik)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.