Özcan Akyol krabbelt terug over brulfilmpje: ‘Hij roert in de stront!’

Özcan Akyol wordt synchroon ondergekotst door Evert Santegoeds, Yvonne Coldeweijer en de biograaf van de Meilandjes nu hij terugkrabbelt over het brulfilmpje van Matthijs van Nieuwkerk.

Özcan Akyol en Evert Santegoeds © NPO, SBS

Johan Derksen riep het al: wat zal Özcan Akyol spijt hebben van zijn uitspraken over een vermeend brulfilmpje van Matthijs van Nieuwkerk. Nu we met z’n allen dat ‘brulfilmpje’ hebben gezien, kunnen we één ding concluderen: er wordt niet gebruld op het filmpje. Sterker nog: als dit het ergste is, haal Matthijs dan maar weer terug uit Parijs, roepen critici.

Eus reageert

Tot grote verrassing van vriend en vijand is het onschuldige Matthijs-filmpje dat viral gaat op de socials inderdaad het mysterieuze filmpje waar Özcan in allerlei tv-interviews zo hysterisch over deed. Althans, dat heeft Eus bevestigd aan zijn werkgever Wilfred Genee. En nu vragen critici zich in koor af: was dit het mes in de rug van Matthijs waard?

Özcan heeft nu een heel epistel op X gezet, dat volgens De Telegraaf ‘een lang bericht met weinig inhoudelijks’ is. Hij stelt hierin dat zijn mening over Matthijs vooral is gekanteld vanwege het rapport-Van Rijn en de uitspraken van BNNVARA-baas Suzanne Kunzeler. “Dat was voor mij een reden om te verklaren: ze moeten het met elkaar uitzoeken.”

Barbaars gedrag

En dat brulfilmpje van Matthijs dan? “Vijf dagen later, nadat ik meerdere oud-medewerkers had gesproken, en wat beelden (video en schreenshots) kreeg te zien, zei ik dat ik opnames had gezien van ‘niet zo gezellig gedrag’. Totaal niet grensoverschrijdend. Geen barbaars gedrag. En zeker geen ‘brulfilmpje’.”

Het valt op dat Özcan het nadrukkelijk over één video heeft en volgens Wilfred heeft Eus dus aan hem bevestigd dat dat het filmpje betreft dat viral gaat. En daarmee rammelt het verhaal van René van der Gijp. Hij stelt dat Eus tegen hem heeft gezegd dat dit níet het filmpje is, maar dat er een ander filmpje is dat wordt gebruikt als chantagemiddel.

Totale afknapper

Hoe dan ook: Özcan verlegt de schuld van alle ophef resoluut naar de media. “Wat ik wel een totale afknapper vind: veel showbizzmedia zijn aan de haal gegaan met het verhaal dat ik zogenaamd niet langer een vriend wilde verdedigen vanwege een video. Interessant.”

Zijn mening over Matthijs is níet veranderd door een brulfilmpje, aldus Özcan. “Of ze letten niet goed op, of ze hebben moedwillig genegeerd dat mijn voortschrijdend inzicht een reactie was op het rapport Van Rijn, opgeteld bij de persoonlijke verhalen van allerlei voormalige redactieleden. En dus niet een video.”

Kansloos mediacircus

Hoewel Özcan deze mediadynamiek zélf in gang heeft gezet – niemand heeft hem verplicht om aan twee talkshowtafels een mysterieus filmpje ter sprake te brengen – is hij er wel behoorlijk pissig over.

Hij briest: “Die bewuste video heeft een waarde toegekend gekregen door allerlei showbizmedia. Gisteren las ik zelfs ergens dat die beelden de réden waren om iemand te cancellen. Behoorlijk kansloos allemaal, om eerlijk te zijn. Al met al was dit een zeer kansloos mediacircus. En nu ga ik weer leuke dingen doen.”

Backstabber

Door naar Evert Santegoeds. Die gaat vandaag in de podcast Strikt Privé he-le-maal los op Eus. “Wat heeft die Eus zich in de nesten gewerkt en gemanifesteerd als een ongelooflijke backstabber met niks in z’n handen behalve dat venijnige mes van hem waarmee hij de carrière van Matthijs van Nieuwkerk net dat laatste zetje gegeven heeft.”

Evert vindt het brulfilmpje niks voorstellen. “Dat hebben we nu gezien en er gebeurt helemaal niks! Hij is wat geïrriteerd en hij zegt ergens wat van op een toon waarmee ik ook wel praat op de redactie. Als dit het is waarmee Eus komt en dit is het beeld waar hij het over had, dan is dit echt zó’n matennaaierij geweest.”

Stront roeren

Wat vindt Evert ervan dat Eus nu weer over ‘screenshots’ begint? “Ja, dan begint hij weer in de stront te roeren! Het is onvoorstelbaar. Hij begint ook ineens over WNL in een bericht op X. Hij maakt het alleen maar erger, vooral voor zichzelf, want hij is totaal ongeloofwaardig geworden volgens mij. Hij moet zich gewoon schamen voor deze actie.”

Heeft hij nog wat laatste woorden voor Eus? “Hij is een farizeeër, ongelooflijk. (…) Hou je bek zeg! (…) Dit was echt helemaal niks, Eus.”

Dat lucht vast op.

Yvonne en Jan

Yvonne Coldeweijer dan. Zij heeft het onschuldige Matthijs-filmpje onder de aandacht gebracht bij de massa en reageert nu op haar juicekanaal. “Surprise, surprise… Hij geeft de media de schuld. 🤦‍♀️ Terwijl hij toch het toch echt zelf allemaal heeft verteld en zelf over het filmpje is begonnen. 🤷🏻‍♀️”

Het wordt volgens Eus tijd dat de media zich gaan richten op de wantoestanden bij WNL. Geestig, vindt Yvonne. “Lekker over WNL beginnen zodat we worden afgeleid van deze voor hem onplezierige beschuldiging. 😂 Gaslighting.”

En Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes? Die stelt in zijn column dat Eus net zo liegt als zijn kleuter vroeger deed. “Verschil tussen onze oudste en Eus? Onze oudste was víer. Én hij stak er geen ‘boezemvrienden’ een mes mee in hun rug…”

X

De volledige reactie van Eus:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen