Mart Smeets raakt column in VARAgids niet kwijt: ‘Verwijder hem!’

Het horkerige en twijfelachtige gedrag van Mart Smeets kost hem niet zijn column in de VARAgids. Tot ergernis van een lezer van het blad: “Wanneer wordt hij verwijderd?”

Mart Smeets © NPO

Mart Smeets wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag in zijn jaren bij NOS Sport. Na het verhaal van Aïcha Marghadi die ten overstaan van de gehele redactie voor schut werd gezet nadat ze zich wilde voorstellen aan Mart, zijn ook Catherine Keyl, BNR-presentator Jelle Maasbach, Henk Westbroek en Leontien van Moorsel tegen hem opgestaan.

Mart verwijderen

Oftewel: de 77-jarige Mart heeft zich écht niet zo ‘hoffelijk’ gedragen bij de NOS als hij zelf steeds beweert. Toen hij onlangs door tv-interviewer Coen Verbraak geconfronteerd werd met zijn vermeende misdragingen, deed hij afschúwelijk arrogant en hautain. Critici noemden hem zelfs een ‘slecht mens‘.

BNNVARA kan het allemaal niet gebruiken; die omroep is al genoeg beschadigd. En daarom vindt een lezer het gek dat de VARAgids zo vasthoudt aan de column van Mart. “Wanneer wordt Mart Smeets uit de VARAgids verwijderd?”, zegt meneer Frans uit Ambt-Delden in de brievenrubriek van de tv-gids, die wordt beheerd door Özcan Akyol.

Nooit netjes

Özcan vindt dat deze lezer een beetje doordraaft en springt in de bres voor Mart. “Het is nooit netjes om te vragen of iemand ontslagen kan worden. In die zin bent u natuurlijk geen haar beter dan de persoon van wie u het gedrag hekelt.”

De column van Mart gaat overigens niet echt ergens over. Hij schrijft naar welke cd’s hij graag luistert. Deze week gaat het over The Moody Blues. “Ik weet nog dat ik ‘Love to see you’ ergens hoorde en perplex stond van mijn gevoelige bui; tegen zachte tranen aan, want het was een zo goede herinnering aan lang geleden.”

Een beetje waar de oud-collega’s van Mart geen last van hebben zeg maar…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Mart Smeets door kan met zijn column in VARAgids?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen