Matthijs van Nieuwkerk betrapt in Porsche, vlucht land uit na RTL-rel

Matthijs van Nieuwkerk is het land uit gevlucht in zijn peperdure Porsche Cayenne. Hij is diréct in de auto gesprongen toen Peter van der Vorst het publiekelijk met hem uitmaakte. Vroem!

Matthijs van Nieuwkerk en Martha Riemsma © SBS, RTL

Met een paar rondjes babbelen in het park dacht Matthijs van Nieuwkerk dat hij er wel was, maar zijn horrorgedrag bij De Wereld Draait Door blijft hem achtervolgen. Nu zijn kersverse baas bij RTL, Peter van der Vorst, hem na druk van buitenaf alsnog heeft laten vallen, zit de presentator wéér op de reservebank. De vraag is: komt hij daar ooit nog van af?

In de Porsche

Hoe gaat het nu met Matthijs? Fietst hij weer elke middag naar zijn buurtcafé om de deurklink vast te pakken en dan vol schaamte toch maar weer rechtsomkeert te maken? Nee, dit keer neemt hij de Porsche naar Parijs…

Edwin Smulders, de succesvolste paparazzo van Nederland, heeft Matthijs afgelopen maandag – toen Peter het met hem uitmaakte – betrapt terwijl hij het land uit vluchtte. De foto’s ervan staan op de cover van Story (zie onderstaand). “Martha en Matthijs bij de Porsche Cayenne die hen zo snel mogelijk naar het zuiden moet brengen”, staat erbij.

Paspoort in zak

Het lijkt erop dat die vlucht uit Nederland zéér last minute tot stand is gekomen, want we zien Matthijs paraderen met een soort voedselpakket in zijn handen en zijn paspoort in de borstzak. “Terwijl hij de versnaperingen voor onderweg naar de auto brengt, oogt Matthijs verslagen. Zichtbaar heeft het enorme impact op de gevallen tv-ster.”

Zijn vriendin Martha Riemsma ziet er ook verschrikkelijk verdrietig uit, aldus Story. “Van hun gezichten viel af te lezen wat de impact is van de bekendmaking van zijn afgebroken start bij RTL.”

Ander hoedje

Privé-baas Evert Santegoeds stelt in zijn podcast Strikt Privé dat Matthijs inmiddels al gespot is in Parijs. “Toeristen zouden hem in Parijs gezien hebben. Ja, daar kun je je lekker onderdompelen natuurlijk. Met weer een ander hoedje op en een blauwe zonnebril.”

Een beetje grienen onder de Eiffeltoren? Wie weet. “Ik denk toch niet dat hij daar lekker op een terrasje zit zoals vroeger, onbezonnen en met mooie programma’s in zijn achterzak. Nee, dat zit er even niet in.”

Story-cover

De cover van Story:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs plankgas naar Parijs. Leeft u met hem mee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen