Waar is BN’er-hypedieet op gebaseerd? ‘Gewoon beetje googelen’

BN’ers zijn echte kuddedieren: als eentje iets doet, dan volgt de ander. En zo zitten ze nu met z’n allen gezellig aan het hypedieet DAG ÉÉN. Waar is dat eigenlijk op gebaseerd? “Beetje googelen.”

Jeroen van der Boom © Instagram

Bridget Maasland, Isa Hoes en Lieke van Lexmond: ze apen elkaar allemaal na. Stuk voor stuk melden ze zich aan voor het nieuwe hypedieet DAG ÉÉN. Echt genieten, want het voelt allemaal heerlijk exclusief: het gewone peupel kan het immers niet betalen. Voor 2.499 euro krijg je één cursusdag en zes weken een beetje online coaching. En recepten!

Beetje googelen

De bedenkers van die cursus lachen zich natuurlijk rot; die stellen wat schemaatjes samen en kunnen die vervolgens eindeloos voorschrijven aan al die gretige sterren. Wie er nu ook al aan begonnen zijn? Jeroen van der Boom, samen met zijn vrouw. Hij plaatst nu allemaal onsmakelijke filmpjes op Insta van hoeveel eelt hij op z’n handen krijgt. Bah.

Maar waar is dat dieet eigenlijk op gebaseerd? Waar lopen al die BN’ers toch blind achteraan? “We zijn heel veel gaan googelen en lezen en uiteindelijk vielen de puzzelstukjes in elkaar”, zegt Patrick Janssen, die dat dieet samen met zijn vrouw heeft bedacht, in het AD.

Goede match

Ah, kijk, nu begrijpen we het. Dit is een match made in heaven. Een beetje googelen en vervolgens voedingsadviezen geven: de BN’ers zijn er gek op. Sterker nog: volgens mij hebben we de ideale stageplek gevonden voor Arie Boomsma en Katja Schuurman. Misschien kunnen zij nog wat microdosing toevoegen aan dat Google-dieet.

Patrick benadrukt in het AD dat zijn dieet ‘geen magische formule’ is. “Je leert iets. Wat jouw ‘tankinhoud’ is – de hoeveelheid calorieën die je mag eten op een dag. Wat de formule is van de verhouding tussen de vetten, koolhydraten en eiwitten die jou het beste past.”

Doorprikken

Oftewel: gewoon wat minder eten en iets meer bewegen. Moeten de mensen daar 2.500 euro voor betalen? Dit hele dieet drijft natuurlijk op ijzersterke marketing. “Tijdens het programma wordt afgeraden om naar een restaurant te gaan, want dan weet je niet goed wat je binnenkrijgt”, is te lezen in het AD.

Ah, na die zes weken mag je wél weer gewoon uit eten. En dan vooral lekker doorprikken, zodat je snel nog een keer 2.500 euro kunt overmaken. Wat krijg je eigenlijk nog meer voor dat bedrag? “Je zit in een appgroep met andere deelnemers, en wie het moeilijk heeft kan daar steun vinden.”

Appen met Isa Hoes. Geweldig.

Trijntje gestopt

Door naar de gebruikerservaringen: hoe heeft actrice Renee Fokker (62) het ervaren? “Ik moest al mijn eten preppen, vooraf bereiden. Ik ging naar dinertjes met een zielig zakje eigen eten, dronk geen druppel alcohol.”

Leuk, ga je gezellig dineren met je familie, zit je oma uit een boterhamzakje te slurpen. Nou, Trijntje Oosterhuis had daar mooi geen zin in en is gestopt met dat malle dieet. Jammer, vindt bedenker Patrick: “Deelname is een keuze die je moet maken, een beetje een egocentrische, want je moet jezelf op nummer één zetten.”

Harmonie boven honger: die Trijntje heeft het prima bekeken…

Instagram

Isa ruikt of er een luchtje aan zit:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilt u net als al die BN'ers ook graag het BN'er-hypedieet DAG ÉÉN uitproberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen