Jeroen van der Boom: ‘Moest SBS vragen of ik naar Jinek mocht!’

Jeroen van der Boom stelt dat het zijn eigen keuze was om zijn exclusieve contract bij SBS 6 niet te verlengen. “Ik moest daar zelfs toestemming vragen of ik wel naar Eva Jinek mocht!”

Eva Jinek en Jeroen van der Boom © RTL, SBS

Twee SBS 6-sterren zagen afgelopen tv-seizoen bijna tegelijk hun exclusieve contract verlopen: Patty Brard en Jeroen van der Boom. De zanger laat aan weekblad Party weten dat het zijn eigen keuze was. “Ik heb in mijn vijftigste levensjaar veel beslissingen genomen. We zijn gestopt met het contract bij SBS, omdat ik gewoon wat meer dingen wilde doen.”

‘Mag ik naar Jinek?’

Jeroen wil nooit meer een exclusief contract bij een tv-zender, omdat dat volgens hem iets van vroeger is. “Een ouderwets contract is niet meer echt van deze tijd, met alle streamingsdiensten en talkshows die er zijn.”

Hij had bijvoorbeeld geen zin meer om aan de zendertop van SBS 6 te vragen of hij alsjeblieft naar Eva Jinek mocht. “Ik had nog een contract waarbij ik toestemming moest vragen of ik bijvoorbeeld bij Jinek mocht aanschuiven of aan een tv-programma mocht meedoen. Nou ja: als je vijftig jaar bent en je moet nog braaf komen vragen of je iets mag…”

Nare programma’s

Zoiets past niet bij iemand die vijftig jaar oud is, aldus Jeroen. “Dat begon me in de weg te zitten. Daarnaast was ik contractueel verplicht om soms dingen te doen waarvan ik in mijn achterhoofd dacht: hmm, liever niet.”

Hij vervolgt: “Dat wil niet zeggen dat ik nare programma’s heb gedaan, want ik heb altijd mazzel gehad. Maar er is weleens wat voorbij gekomen waarvan ik dacht: had mij maar overgeslagen.”

Op welk programma Jeroen doelt is onduidelijk. Het zou werkelijk op iedere titel uit zijn oeuvre kunnen slaan.

Hoge Bomen

Dat gekke programma waarin Jeroen zijn bekende vrienden ophemelt achter de piano, vindt hij in elk geval wél leuk. “Ik was natuurlijk gek op mijn muziekprogramma Hoge Bomen waarin ik in een persoonlijk gesprek aan de piano de levenslijn van mijn hoofdgast probeerde te schetsen.”

Hij besluit: “Ik stond er richting de zender een beetje als volgt in: zolang ik Hoge Bomen mag doen, wil ik alles wel doen. Alleen na vier seizoenen moesten we er wel voor kunnen zorgen dat we interessante gasten hadden… Daarnaast had ik gewoon zin om mijn eigen ding te doen en me dus los te maken van mijn bindende contract.”

“Inmiddels mag ik mijn eigen ding doen en dat kan ik ook.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoopt u dat Jeroens pianoprogramma met die slijmliedjes voor BN'ers wél doorgaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen