Bridget Maasland geeft Beau tik op vingers: ‘Goor-interview kwalijk’

Bridget Maasland uit felle kritiek op haar collega Beau van Erven Dorens. Ze vindt het niet kies dat de presentator zijn interview met Gordon gewoon heeft uitgezonden. “Bescherm hem!”

Bridget Maasland, Gordon en Beau van Erven Dorens © RTL

Het kan niet anders dan dat Beau van Erven Dorens geweten heeft dat zijn interview met Gordon hem meer kwaad dan goed zou doen, maar toch heeft de presentator het – mogelijk in de hoop op hoge kijkcijfers – gewoon uitgezonden. Goor openbaarde tijdens het gesprek een gevoelig familietrauma van zijn ex-vriend Gavin. Onsmakelijk, vinden critici.

Wanvertoning

Beau liet het allemaal gretig gebeuren en ligt daarom zwaar onder vuur. “Voor Beau is het wat mij betreft een dieptepunt in zijn carrière. Ik vond het zó’n wanvertoning, zó slecht. Na al die programma’s die zijn naam dragen heb je een naam hoog te houden en dat heeft hij echt helemaal versloft”, zegt Evert Santegoeds bijvoorbeeld in de podcast Strikt Privé.

En Gordon? “Die zal wel weer aan de pillen zitten inmiddels, want de reacties op dat interview met Beau zijn natuurlijk niet enthousiaster dan ik erover was. Als dit dan je comeback moet zijn, dan is het niet helemaal gelukt.”

Wederhoor

Bridget Maasland begrijpt de kritiek op haar collega Beau, zegt ze in de BLVD Podcast. “Alles werd voornamelijk van één kant belicht natuurlijk. En dat was vanuit Gordons kant. En daar hadden vooral mensen ook een beetje moeite mee. Het is natuurlijk geen hoor en wederhoor, want Gavin komt niet in dit verhaal voor.”

Collega Rob Goossens: “Precies. En hij heeft echt, echt kwalijke dingen gezegd. Dat hij de schizofrenie van de broer van Gavin erbij haalt, die dus blijkbaar een einde aan zijn eigen leven heeft gemaakt. En dat hij dat dan koppelt aan het gedrag van Gavin.”

Bridget: “Dat het genetisch bepaald zou zijn.”

In bescherming

Je kunt het gewoon niet maken, aldus Rob. “Precies. Terwijl ik dan denk van: ja, kijk eens naar jezelf. De lacherigheid ook over soberheid, terwijl hij verklaard verslaafde is geweest in ieder geval. Dat zijn dingen waarop gewoon tegengas had moeten komen. En dat kwam dan niet.”

Bridget vindt dat Beau dit nooit had mogen laten gebeuren. “Maar is het misschien ook niet een beetje dat iemand tegen zichzelf in bescherming genomen had moeten worden? Dus überhaupt dit interview niet had moeten afnemen?”

Relativering

Het is al met al een gemiste kans voor Gordon, aldus Rob. “Ik ben bang dat ik het helemaal met je eens ben. Als ik de makers was, dan had ik tegen Gordon gezegd van: joh, hier is je skipas en ga nog lekker wat spelen op de berg, en we doen voor deze uitzending alsof we alleen met Maurice Steijn en Ruben Nicolai op pad zijn geweest.”

Hij besluit: “Andere afleveringen van Casa di Beau zijn ook met twee mensen, dus er was niemand geweest die er wat van had gemerkt dat het in eerste instantie de bedoeling was dat Gordon er ook in zat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau heeft Gordon niet tegen zichzelf in bescherming genomen. Kwalijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen