Eva Jinek zegt ja tegen rapper Akwasi: ‘Omroep Zwart is zo mooi!’

Eva Jinek heeft met groot genoegen ja gezegd tegen de uitnodiging van rapper Akwasi om mee te doen aan de radiomarathon van Omroep Zwart. “Jullie schijnen licht op onderwerpen!”

Akwasi en Eva Jinek © RTL

Omroep Zwart heeft momenteel een radiomarathon lopen van maar liefst 168 uur. Deze marathon wordt niet op de radio, maar op YouTube uitgezonden en heeft op het moment van publicatie – 15.15 uur – maar liefst 31 luisteraars. Gisteren zagen die paar luisteraars hoe niemand minder dan Eva Jinek langskwam in de studio van Omroep Zwart.

Eva is weer vrij

Eva vindt het heerlijk dat ze weer vrij is. Ze heeft een half jaar per jaar vakantie omdat haar leven als talkshowhost zo zwaar is. “Het is een feest om te maken dertien weken lang een talkshow. Je wordt geleefd, je weet wat je te doen staat en dan in één keer is er die eerste maandag na die laatste vrijdag en dan lonkt de vrijheid ook wel”, zegt ze bij Zwart.

Wat gaat ze de komende maanden doen? “Ik ga een nieuwe serie maken voor Videoland. Dat gaat ook over eerlijk praten over moederschap, dus modern moederschap. Ik ben sinds drie jaar moeder en ik heb natuurlijk ook een baan die veel tijd kost. Ik ben zoekende naar al die dingen, dus daar gaat het ook over.” Gaap.

Lof voor Akwasi

Vervolgens prijst Eva de nieuwe omroep van Akwasi de hemel in. Op de vraag wat Omroep Zwart voor haar betekent, zegt ze: “Laat ik het zo zeggen: hoe meer verhalen er zijn, hoe meer stemmen er zijn, hoe meer kansen er zijn voor mensen om hun verhalen te vertellen, des te meer competitie er is, des te beter de verhalen worden.”

“Ik weet nog dat toen Akwasi bij mij was, dat we het erover hadden en dat hij ermee bezig was. Toen hij me belde: ‘Heb je zin om langs te komen?’, toen zei ik: ‘Yes, dat heb ik zeker!’ Ik weet ook hoe ingewikkeld het is voor mensen die in de media willen werken om binnen te komen. En hoe meer kansen er zijn voor jonge mensen, des te beter.”

Mooi principe

Eva vindt het mooi dat Omroep Zwart aandacht wil besteden aan minderheden. “Zoals jullie het interpreteren, van: licht schijnen op onderwerpen die onderbelicht zijn…”

De presentatrice van dienst: “Dat heb je goed ingevuld!”

Eva lachend: “Ja, want Akwasi heeft het me verteld! Hahaha! Maar ik sta erachter! Ik vind het zo’n mooi principe en ik begrijp het helemaal.”

Fragment

Eva bij Omroep Zwart:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u ook zin in meer content van Omroep Zwart?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen