VI-kijker wantrouwt Wilfred Genee: ‘Afspraken met Özcan Akyol?’

Wilfred Genee oogst wantrouwen bij de VI-kijker door Özcan Akyol helemaal niets te vragen naar het wangedrag bij zijn programma Sterren op het Doek. “Zijn er afspraken gemaakt?”

Wilfred Genee en Özcan Akyol © SBS

Het kan werkelijk bij geen enkel tv-programma een keer normaal gaan: zelfs bij het ietwat belegen Sterren op het Doek heeft men zich al misdragen achter de schermen. Eén of andere eindredacteur had allemaal woedeuitbarstingen en is daarom ontslagen, maar heeft wel een serieus slachtoffer gemaakt: een mevrouw die de mediawereld heeft verlaten.

Bang en onveilig

Özcan Akyol was nog geen presentator van het programma toen dit wangedrag plaatsvond. De kwestie staat ook los van de klacht die er over hemzelf is binnengekomen: een vrouwelijke medewerkster voelde zich in 2022 angstig door zijn intimiderende blikken. Ze voelde zich er onveilig door. Bang.

Hoe dan ook: waarom heeft Wilfred dit wangedrag bij het programma van Özcan niet even aangestipt toen hij vorige week maandag aan tafel zat bij Vandaag Inside?

Afspraken met Eus?

Wilfred stelt dat veel kijkers van VI hier wantrouwend op gereageerd hebben. “Allemaal mensen vroegen mij afgelopen maandag na afloop van de uitzending of wij hadden afgesproken dat we het niet over Sterren op het Doek zouden hebben en dat grensoverschrijdende gedrag, maar daar had jij toch niks mee te maken?”, vraagt hij op BNR Nieuwsradio.

Zijn radiogast Özcan bevestigt dat: “Nee, dat was voor mijn tijd. De eindredacteur had ruzie met een productieleider, geloof ik. Die persoon was na één jaar al weggestuurd. Maar ik heb dat helemaal niet meegemaakt.”

Geen opzetje

Wilfred vindt het terecht dat hij daarom geen vragen heeft gesteld aan Özcan. “Nee, daarom. Dus allemaal mensen dachten dat wij een opzetje hadden gemaakt. Maar dat was helemaal niet zo natuurlijk.”

Özcan: “Die mensen waren niet goed ingevoerd.”

Wilfred: “Dat bedoel ik maar. Goed, hebben we dat bij deze nog even opgelost.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen