Lars Duursma vreest permanente schade voor Beau: ‘Niet zo slim’

Communicatie-expert Lars Duursma vreest dat Beau van Erven Dorens permanente schade heeft opgelopen door zijn slechte tv-interview met Gordon. “Dit is echt een duidelijke les.”

Lars Duursma en Beau van Erven Dorens © RTL

Beau van Erven Dorens heeft zich in de ogen van veel mensen journalistiek volstrekt belachelijk gemaakt door zo’n slecht, kritiekloos interview te houden met Gordon. Is dit nou de man die namens RTL 4 allerlei politici en bewindslieden moet interviewen? Dit is natuurlijk geen beste reclame voor Beau, zegt communicatie-expert Lars Duursma.

Impact

Lars wijst er in de podcast De Communicado’s op dat Beau als talkshowhost wel een bepaalde statuur hoog te houden heeft. “Ja, wat ik al niet snap is dat Beau dan niet lijkt te begrijpen dat wat hij in het ene programma doet impact heeft op zijn geloofwaardigheid in het andere programma.”

Andere talkshowhosts zouden zich dit ook niet kunnen veroorloven, legt Lars uit. “Stel nou dat Eva Jinek een programma zou presenteren wat niks met journalistiek te maken heeft. Dan kijken mensen anders naar haar talkshow op het moment dat ze in dat andere programma geen enkele kritische vraag stelt.”

Onverstandig

Voor de kijker is die scheiding tussen de diverse programma’s van Beau lang niet zo duidelijk als dat het misschien voor hemzelf is. Die ziet een onjournalistieke Beau en ziet verder geen scheidslijn. “Dat zou Beau hier toch ook wel moeten realiseren. Dat wat je in het ene programma doet impact heeft op het andere programma.”

Collega Victor Vlam kan zich volledig vinden in zijn betoog. “Klopt, dat ben ik met je eens. En daarom was het een hele onverstandige zet om Gordon uit te nodigen. Ruben Nicolai, een van de andere gasten, is niet betrokken geweest bij een rel, dus dan is er ook niet een strikte noodzaak om hem allerlei kritische vragen te stellen.”

De das om

Het is puur het uitnodigen van Gordon wat Beau de das om heeft gedaan, aldus Lars. “Dat is eigenlijk daar de fout die ze hebben gemaakt. Maar ik ben het met je eens, want Beau presenteert ook een talkshow. Daar moet hij ook ministers interviewen. We verwachten een bepaald niveau van journalistiek van hem. Inderdaad, ja.”

Lars: “Oké, een duidelijke les voor Beau.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau van Erven Dorens die kliekt met Gordon: misstaat dat hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen