John van den Heuvel sloopt Royce de Vries: ‘Cruciale doodzonde’

John van den Heuvel opent keihard de aanval op Royce de Vries, die na de moord op zijn vader Peter R. de Vries compleet is omarmd door RTL Boulevard. “Het is een cruciale doodzonde.”

John van den Heuvel en Gordon © RTL, NPO

Royce de Vries hoeft maar met zijn vingers te knippen of er staat een cameraploeg van RTL Boulevard voor z’n neus. De showrubriek heeft volledig de rode loper uitgelegd voor de zoon van hun oud-collega Peter R. de Vries. Maar is deze advocaat wel zuiver op de graat? Hij valt op z’n minst van z’n voetstuk, net als vader Peter, vindt advocaat Job Knoester.

Verkeerd gegokt

Er ligt bij het AD overtuigend bewijs dat Peter en Royce willens en wetens een heftige misdraging van hun oud-collega Khalid Kasem – toen advocaat, nu talkshowhost – in de doofpot hebben gestopt. Ze realiseerden zich daarbij dat het hen ernstig zou kunnen schaden als dit ooit boven water zou komen, maar dat risico namen ze voor lief.

Helaas hebben ze verkeerd gegokt en wordt Royce nu in het door hem zo geliefde RTL Boulevard finaal afgefakkeld door de gerenommeerde misdaadjournalist John van den Heuvel. “Als jij pretendeert een integer kantoor te zijn (…) dan is dit wel een cruciale doodzonde”, sneert hij.

‘Heel ernstig’

Khalid bekent op tapes die Peter heeft opgenomen, en het AD in het bezit heeft, dat hij 8.000 euro cash heeft aangenomen van een gedetineerde om een ambtenaar om te kopen. En dat hebben Peter en Royce dus vrolijk in de doofpot gestopt. Heel diep onder de grond gestopt. Samen met hun integriteit.

John: “Die aantijgingen zijn gewoon heel erg ernstig. Als je dan leest hoe dat gegaan is, dan ben ik verrast door wat hij dan mogelijk heeft gedaan en wat hij bekend heeft. Maar ik ben ook wel verrast door het gegeven dat dat allemaal met de mantel der liefde moest worden bedekt kennelijk. Dat is wel iets wat not done is voor een advocatenkantoor.”

Niet in de haak

Het is ook heel raar dat Peter al die gesprekken heimelijk heeft opgenomen, vindt John. “Die gesprekken zijn opgenomen door Peter zelf, is het idee. Het is ook heel apart, hè, dat je daar een advocatenkantoor binnenloopt, om juridische bijstand verzoekt, maar dat een van de kantoorgenoten die gesprekken gaat opnemen.”

Hij vervolgt: “Dat is ook niet in de haak natuurlijk. Jij moet als cliënt, als je een advocatenkantoor binnenstapt, ervan uit kunnen gaan dat je op een eerlijke en integere manier door je advocaat wordt behandeld. En niet dat er iemand stiekem met een telefoon in z’n zak zit om het allemaal op te nemen.”

Clarice en Peter

Clarice Stenger, de huistoga van Boulevard, vindt dat Royce gefaald heeft. “Het schaadt altijd de advocatuur. (…) Dit is iets wat ook Royce en zijn integriteit als advocaat… Dat gaat er wel tegenaan schuren.”

En over advocaat Peter Schouten, huisvriend van Royce, die bij Renze Klamer volledig in de verdedigingsmodus ging, zegt John in De Telegraaf: “Ik vrees dat hij na afloop van de uitzending in een dwangbuis is afgevoerd naar tbs-kliniek De Rooyse Wissel. Met zulke vrienden hebben Royce de Vries en Khalid Kasem geen vijanden meer nodig.”

Snoeihard.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen