Beau noemt zijn critici bloedhonden: ‘Dat is een bewuste strategie’

Beau van Erven Dorens begon na zijn mislukte interview met Gordon op een Linda de Molliaanse manier om zich heen te slaan: hij schold zijn critici uit voor ‘bloedhonden’. “Een strategie.”

Gordon en Beau van Erven Dorens © RTL

Zelfs A-sterren hebben soms geen enkel idee hoe ze met de media moeten omgaan: Linda de Mol heeft zichzelf echt compleet gediskwalificeerd, maar ook Beau van Erven Dorens kwam vorige week buitengewoon onprofessioneel uit de kast. Na de kritiek op zijn slechte tv-interview met Beau schold hij critici en journalisten uit voor ‘bloedhonden‘.

Transparantie

Waarom zou iemand die doorgaans zo professioneel is dat doen? Het heeft volgens communicatie-expert Lars Duursma te maken met zijn waarschijnlijke afspraken met Gordon om een kritiekloos interview te houden. “In de journalistiek is het natuurlijk gebruikelijk dat als je dit soort afspraken maakt, dat je daar transparant over bent.”

Hij vervolgt in de podcast De Communicado’s: “Er staat wel eens in een krantenartikel dat expliciet is afgesproken om het over bepaalde dingen niet te hebben. Dat roept ook bepaalde vragen op natuurlijk, maar daar transparant over zijn helpt al, vind ik, in de journalistieke geloofwaardigheid van een productie.”

‘Kan echt niet’

Beau kan daar echter niet transparant over zijn, legt co-host Victor Vlam uit. “Je kunt niet transparant zijn over het feit dat je hebt beloofd om niet kritisch te zijn. Dat kan gewoon echt niet. En dan krijg je inderdaad Beau die uithaalt op Twitter naar allerlei critici. Hij noemde ze zelfs ‘bloedhonden’.”

Waarom doet Beau dat? “Kijk, wat je moet weten daarover: dat verbaast me niet zo dat hij dat doet, hij is zelf namelijk ook de producent, dus hij heeft zelf gewoon mede die afspraak gemaakt. Casa di Beau wordt gemaakt door Kale Jakhals Producties. Dat is het bedrijf al 20 jaar lang, meer dan 20 jaar lang, van Beau.”

Ironisch

Lars vindt het een gekke naam. “Zijn bedrijf heet Kale Jakhals Producties en dan noemt hij anderen bloedhonden, zeg maar?”

Victor: “Ja, haha. Dat heeft iets ironisch inderdaad. Maar kijk, als Beau gaat zeggen van: ‘Ik mocht niet kritisch doorvragen’, dan zeg je eigenlijk ook van: dat had ik wel gewild. En daarmee laat je in de afloop ook wel weer Gordon vallen. Dus het feit dat hij dat niet deed, dat verbaast mij ook niet zo.”

Strategie

De bloedhonden-sneer van Beau verbaast hem ook niet. “Hij heeft door iedereen bloedhonden te noemen die kritiek uit gewoon een double-down-strategie gevolgd. Je doet alsof alle critici volledig ongelijk hebben in de hoop dat je met je zelfverzekerde houding zoveel mogelijk mensen overtuigt. Nou, ik denk dat dat niet heel erg sterk gelukt is.”

Hij besluit: “Maar nogmaals, de conclusie wat mij betreft: hier zijn gewoon afspraken over gemaakt. Dit is een licht journalistiek programma. Ik denk dat het een verkeerde inschatting is geweest. Ik denk dat het de geschiedenisboeken ingaat als een bizar slecht interview.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau noemt mensen die kritiek op Gordon en hem uiten 'bloedhonden'. Flauw voor een talkshowhost?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen