‘Hélène Hendriks kan 2 miljoen euro per jaar verdienen bij SBS 6’

Hélène Hendriks kan door haar sterk toegenomen succes zo’n 2 miljoen euro per jaar gaan verdienen bij SBS 6, stelt VI-kenner Victor Vlam, die eerder Raymond Mens aan een topcontract hielp.

Hélène Hendriks © SBS 6

Eén ding is zeker: Hélène Hendriks wordt momenteel zwaar onderbetaald door SBS 6. De onderhandelingen over haar contract vonden namelijk plaats vóór het enorme succes van De Oranjezomer en De Oranjewinter. Nu zit ze vast aan dat contract en daardoor loopt ze volgens Patty Brard tonnen per jaar mis. Hoeveel is ze precies waard?

Enorm onzeker

Het gaat om miljoenen, stelt Victor Vlam. De tv-deskundige en VI-kenner zorgde er vorig jaar voor dat het balletje ging rollen voor Raymond Mens, door te roepen dat hij twee ton per jaar waard zou zijn. Kort daarna tekende hij een contract bij Talpa. En nu buigt hij zich dus over het salarisstrookje van Hélène, is te horen in de podcast De Communicado’s.

Victor denkt dat De Oranjewinter héél veel voor John de Mol betekent. “Het succes van SBS 6 hing in het verleden bijna volledig vast aan een man die deze maand 75 wordt, Johan Derksen. En dat maakt het natuurlijk enorm onzeker. En dat drukt weer de marktwaarde van een zender. Ja, VI zou er op korte termijn mee kunnen stoppen.”

Goede verkoper

Johan kan er elk moment mee ophouden, vervolgt Victor. “Het is een beetje alsof je een bedrijf hebt met één grote goede verkoper die in zijn eentje de helft van de omzet binnenhaalt. Dan ben je als bedrijf minder waard omdat je wel heel erg afhankelijk bent van die ene persoon die de helft van je omzet binnenhaalt.”

Hélène biedt John de Mol perspectief. “Zelfs als Johan Derksen ermee stopt, dan kunnen ze dat succes wat ze nu hebben met die talkshow om half tien voortzetten. En dat betekent dat het gewoon veel aantrekkelijker wordt voor een andere partij om Talpa te kopen. En het betekent ook dat John er veel meer voor kan vragen.”

2 miljoen euro

Het is evident dat Hélène dus veel meer geld waard is, aldus Victor. “Kleine tip aan Hélène: ik zou, wat je ook doet, meer salaris vragen. Ik weet niet hoeveel ze krijgt, maar ik denk dat ze veel meer kan krijgen. Ik denk dat ze twee miljoen zou kunnen krijgen, want de marktwaarde die zij toevoegt aan SBS, ja, die is vele tientallen miljoenen.”

John doet er goed aan om haar ‘echt alles te geven wat haar hartje begeert’, vindt Victor. “De verkoop van SBS 6 lijkt mij iets wat op korte termijn gaat gebeuren. Of dat over een jaar is of over drie jaar, dat weet ik niet. Maar De Oranjewinter biedt John de Mol een perfecte uitgangspositie om veel te vragen voor Talpa Network.”

7,5 miljoen euro

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn per persoon, per jaar, zo’n 2,5 miljoen euro waard, dus samen 7,5 miljoen euro, schatte oud-SBS 6-baas Tina Nijkamp eerder in. Daar was wat hoongelach over, maar nu haalt ze haar gelijk. “SBS 6 is maar liefst 1 procent marktaandeel gestegen op jaarniveau”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Eén extra procent marktaandeel staat volgens insiders voor 10 miljoen euro meer winst, legt Tina uit. “Alléén de VI mannen blijken hier dus inderdaad verantwoordelijk voor.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat SBS 6 handig gebruikmaakt van de bescheidenheid van Hélène Hendriks?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen