Albert Verlinde steunt kritiek op Beau: ‘Gordons geklets schandalig’

Albert Verlinde steunt de massale kritiek op Beau van Erven Dorens en zijn historisch slechte tv-interview met Gordon. “Ja, ik vind het zeker terecht dat hij daar kritiek op krijgt.”

Gordon, Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens © RTL, SBS

Het is een smet op de tv-carrière van Beau van Erven Dorens: zijn extreem kritiekloze interview met Gordon, die zonder enige tegenspraak mocht leeglopen over zijn ex Gavin Rozario. Het moreel kompas van de juicekanalen werkt beter dan dat van Beau: hij liet Gordon wegkomen met een beschuldiging van schizofrenie én het openrijten van een familietrauma.

Albert sneert

Gordon verklapte doodleuk dat Gavins broer zelfmoord heeft gepleegd: walgelijk. En Beau? Die verkneukelde zich op torenhoge kijkcijfers en lekte gretig fragmentjes naar de media. De kritiek op zowel Beau als Gordon was immens. Hoe hij erop reageert? Beau noemt zijn critici ‘bloedhonden’ en hekelt dat Goor zijn ziel niet zou mogen blootleggen.

Wát een onzin, zegt Albert Verlinde, die samen met Beau aan de wieg stond van RTL Boulevard. “Ja, ik vind het terecht dat hij daar kritiek op gehad heeft. Het feit dat hij reageerde en zei: ‘Ja, dan mag hij niet praten over zijn eigen problemen!’… Daar ging het niet om”, zegt hij in de online rubriek In De Wandelgangen.

Schizofrenie

Albert vindt dat Beau zich niet van de domme moet houden. “Waar het mij om ging – en ik heb het nog nergens gezegd – is dat je natuurlijk niet de problemen van een andere familie op de buis gaat knallen. Het is niet aan Gordon om te zeggen of die jongen wel of niet schizofreen is en dat die broer zelfmoord gepleegd heeft. Dat is echt schandalig.”

Toevallig heeft Albert net contact gehad met Beau. “Ja, daar heb ik vandaag ook nog even contact mee gehad. Appcontact. Hij gaat naar het buitenland en of ik wat tips voor hem had. Ja, niet met Gordon, maar gewoon op reis.”

Beau Felderhof

Heeft Albert zijn kritiek ook tegen Beau geuit? “Nee, we waren vandaag alleen aan het appen, maar wie weet zie ik hem binnenkort weer eens. We eten af en toe samen, dus dat is gezellig.”

Hoe kon dit volgens Albert misgaan? “Dit gaat dan mis omdat ze dachten: we doen een soort Rik Felderhof, maar er werd wat zwaarders behandeld. Ja, dat moet je niet doen. Het is ook het team kwalijk te nemen. Er had iemand in de regie moeten zeggen: dit doen we niet, dit halen we eruit.”

Vier of vijf jaar

Gastheer Wilfred Genee is het daarmee eens. “Ja, zoiets, en je had misschien tegen Gordon moeten zeggen: je moet het even niet doen, joh. Neem even je tijd.”

Albert: “Ja. Een jaar of vier, vijf even helemaal niks. Hahahaha. Ja, je ziet met Gordon: als hij maar eventjes dít krijgt, is het: ik ben er weer! Bij MAX in het kerstconcert… Hij heeft echt gedacht: dit is mijn wederopstanding. Nou, dus niet.”

Wilfred: “Hij had toch ook alles achter zich kunnen laten, erboven kunnen staan en denken: ik ga door?”

Albert: “Dat kan hij niet, dat kan hij niet.”

‘Wordt lastig’

Is de tv-carrière van Gordon over? “Ik denk echt dat het lastig wordt. Hij heeft echt een kans gekregen, vond ik, met dat kerstconcert en dat interview. AHet feit dat Gerard Joling de dag erna zei: ‘Dat programma komt er niet’, dat RTL zegt: ‘Het komt er niet’, dat is wel een teken. En bij John de Mol komt hij er voorlopig niet meer in, denk ik.”

Wilfred: “Dat denk ik ook niet als ik het zo in kan schatten. Toch sneu, maar je bent er ook zelf bij.”

Albert: “En je kunt ook niet schijten op je eigen nest. Je kunt niet jarenlang je zakken vullen bij Talpa en dan doen alsof je vreselijk mishandeld bent. Ik denk dat menig Nederlander denkt: had mij vijf van die jaren gegeven.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen