De vlag kan uit: Gordons contract bij SBS 6 is definitief afgelopen

De vlag kan uit: het vijfjarige megacontract van Gordon bij Talpa is afgelopen nacht verlopen. Betekent dat zijn tv-exit? “Het rendement dat hij oplevert voor de zender is gewoon te laag.”

Gordon © RTL

Gordon vertrekt met onmin bij Talpa: hij riep al in april dat hij vandaag, op 1 december, de vlag uit zou hangen vanwege het verlopen van zijn contract. Hij bekende overhoop te liggen met John de Mol en dat hij hem daarom op de strafbank heeft gezet. Ook John zal daarom vandaag de vlag uithangen, denkt Johan Derksen. “Wat moet je nog met die gozer?

Negatieve Gordon

Het aflopen van Gordons contract was gisterenavond het openingsnieuws van Shownieuws. “We beginnen met Gordon, want over een uurtje loopt zijn contract met Talpa af en heeft hij voor het eerst in 21 jaar geen vast tv-contract meer”, aldus presentatrice Airen Mylene.

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp vertelt in een filmpje dat Gordon waarschijnlijk nergens meer een contract zal krijgen. “Je ziet sowieso al een trend in de tv-wereld dat steeds minder presentatoren echt een vast contract krijgen voor veel jaren en voor Gordon wordt het extra moeilijk omdat hij toch wel zich altijd vrij negatief uitlaat over zijn werkgever.”

Gevoelige slag

Wellicht kan hij bij de NPO terecht, aldus Tina. “Waar ik wel voor Gordon in geloof is een documentaireserie bij de NPO over dingen die hij zelf heeft meegemaakt. Zijn eigen ervaringen. Hij heeft natuurlijk best wel heel veel meegemaakt, ook veel nare dingen.”

Story-baas Guido den Aantrekker denkt dat dat over die vlag grootspraak is. “Hij noemt dat zo en hij koketteert daar een beetje mee, maar Gordon is ook een enorm gevoelsmens. Ik kan me best wel voorstellen na zoveel tijd bij één zender en ook bij John de Mol die natuurlijk echt wel een intimus van hem is… Ja, dat dat best wel een gevoelige slag voor hem is.”

Rendement

Ook Guido denkt dat Gordon definitief geen contract meer krijgt in de Nederlandse tv-wereld. “Ik denk niet dat dat nog gaat gebeuren. Het rendement dat hij oplevert voor de zender is gewoon te laag.”

Het is inderdaad een lastige man, beaamt hij. “Hij is best gevoelig, maar hij had ook stemmingen. De ene keer was hij echt hysterisch, de andere keer weer ontzettend lief en dat heeft hem denk ik ook een beetje in zijn eigen voet geschoten.”

Burgertent dicht

Gelukkig heeft Gordon nog zijn horecatenten in Amsterdam. Of toch niet? Privé-baas Evert Santegoeds in de podcast Strikt Privé: “Toevallig fietste er woensdagavond iemand die ik ken langs The Burger Room daar bij die musea en die was dicht, dus ik weet niet hoe het allemaal gaat met die zakelijke avonturen van Gordon.”

“Geen contract bij Talpa meer en een dichte Burger Room is op zich geen goed teken…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat RTL interesse heeft in Gordon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen