‘Verkrachter’ Maxime Meiland zeer teleurgesteld in Humberto Tan

De man die aangifte heeft gedaan tegen Maxime Meiland vanwege smaad en laster is boos op Humberto Tan. Hij vindt dat de presentator haar verhaal te klakkeloos heeft aangenomen.

Maxime Meiland en Humberto Tan © RTL

Maxime Meiland haalt zich flink wat gedoe op de hals met haar, vooralsnog ongefundeerde, beschuldiging van verkrachting aan het adres van een leeftijdsgenoot. De realityster stelt dat ze op haar vijftiende is verkracht door een man, die toen dus ook vijftien was. En in de jaren erna is ze naar eigen zeggen nóg vier keer verkracht door anderen.

Maxime baalt

Jarenlang heeft de man ervoor gekozen om niet in de vlek te wrijven, maar omdat Maxime er maar over blíjft vertellen in boeken, YouTube-shows en tv-programma’s, begint hij er toch last van te krijgen. De man heeft vorige week zijn kant van het verhaal verteld in de Story en heeft nu alsnog besloten om aangifte te doen van smaad en laster.

Maxime zegt op Radio 538 dat ze baalt van de aangifte. “Ja, natuurlijk. Het is vreselijk. Ik wil het afsluiten. Nadat ik dat boek heb gepresenteerd, heb je ook interviews. Het is toch zwaar om het er elke keer weer over te hebben, dus ik was heel blij dat die periode op een gegeven moment weer afgelopen was en dan krijg je dit weer. Ja, het is niet leuk.”

‘Ze zit overal!’

Wat vindt Maxime inhoudelijk van het verweer van de ‘verkrachter’? “We hebben nu een advocaat, dus ik kan en mag er niets over zeggen. Ik wil natuurlijk eigenlijk heel veel zeggen, maar dat mag nog niet, dus ik hou me rustig.”

De man vindt het raar dat Maxime zo baalt van de aandacht, omdat ze het er overal over heeft: in boeken, in de show van Robbert Rodenburg, bij Humberto Tan en ga zo maar door. “Even later begon ze weer, in Who’s That Girl op de NPO. Vervolgens kwam een afbeelding van het Centrum van Seksueel Geweld in beeld”, vertelt de man in Privé.

Voor de aandacht

Media moeten oppassen om iemand als Maxime te snel op haar woord te geloven, zegt de stille strijder in de nieuwste editie van het tijdschrift. “Ik ben als persoon misbruikt voor een commercieel boek, haar boek. Het voelt echt als een klap in het gezicht.”

Hij benadrukt dat Maxime nooit aangifte heeft gedaan. Dat zou immers een valse aangifte zijn, zegt hij. “Dan pleeg je een strafbaar feit. Ik denk dat ze dit ook wel begreep. Want er waren zo veel mensen bij die nacht. Er zijn wel zes getuigen, zodat zij ook weet: als ik dit verhaal aan de politie vertel, dan krijgt het gevolgen, want het klopt niet.”

Balen van Humberto

Het steekt de man dat een journalist als Humberto Tan zo’n verhaal klakkeloos overneemt van Maxime. “De talkshows waarin Maxime over haar boek vertelde en over deze zaak, hebben nooit haar verhaal gecheckt. Ook zij hadden dit via Maxime kunnen doen. Alles is maar voor waarheid aangenomen.”

Nu fungeert zo’n talkshow als een soort rechtszaal, vindt de man. Met Humberto als onbedoelde rechter. “Een Humberto Tan had ook gewoon moeten zeggen: ‘Maar Maxime, je kunt zoiets toch niet zomaar vertellen in mijn talkshow, zonder aangifte of bewijs?'”

Het was waarschijnlijk Humberto’s dilemma: gastvrijheid of journalistieke integriteit?

Fragment

Het fragment van Maxime bij Humberto:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

'Maxime Meiland verzon verkrachting om boek te verkopen!, citeert Privé in een grote kop. Gaat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen