René van der Gijp: ‘Als Maxime Meiland dit verzint, is ze echt ziek’

René van der Gijp denkt dat Maxime Meiland mentaal ziek is als ze haar verkrachtingsverhaal daadwerkelijk heeft verzonnen. “Maar geloof me: dat gebeurt”, merkt Hélène Hendriks op.

Maxime Meiland en René van der Gijp © YouTube, SBS

Maxime Meiland zweeg er heel lang over, tótdat ze een boek te verkopen had: de verschrikkelijke dingen die er, volgens haar, zijn gebeurd in haar jeugd. Ze zegt op 15-jarige leeftijd te zijn verkracht door een leeftijdsgenootje, deed nooit aangifte, maar vertelt er nu overal over. In boeken, in programma’s met een glas champagne in haar hand, etcetera.

Wilfred sceptisch

Aangezien Maxime bekendstaat als verwaand en ongeloofwaardig – ze loog eerder tijdens de pinguïnrel en over Anna Nooshin – zijn er veel mensen die twijfelen aan haar beweringen. Zeker omdat ze nooit aangifte heeft gedaan en haar vermeende slachtoffer nu heeft besloten om aangifte te doen van smaad en laster.

Wilfred Genee twijfelt sterk aan zijn SBS 6-collega Maxime, laat hij blijken in Vandaag Inside. “Zou dit nou zo’n voorbeeld zijn van waar jij het aan deze tafel wel eens over hebt? Dat je als man natuurlijk zomaar vrijelijk beschuldigd kan worden?”

Billenkoek

Johan Derksen: “Dat is het probleem. Kijk, als die mevrouw Meiland dit uit haar duim zuigt en dit alleen maar zegt om een leuk verhaal in een boek te hebben, nou, dan verdient ze echt billenkoek. Het is echt schandalig. Als zij vanavond een aanklacht doet tegen een van ons drieën, dan sta je morgen op alle voorpagina’s en ben je levenslang beschadigd.”

René van der Gijp: “Vrienden hebben daar gewoon kennis van genomen en die waren erbij.”

Johan: “Dan heb je geluk dat je getuigen hebt, want vaak is er niemand bij, hè?”

Bizar verhaal

Wilfred vindt het allemaal heel verdacht. “Het is toch een tamelijk bizar verhaal, als je het zo bekijkt.”

René: “Het is een bizar verhaal, zeker.”

Wilfred: “Maar zoiets verzin je toch niet?”

Johan: “Ik vind het heel, heel kwaad hoor als je zoiets doet. Dat kan niet.”

Hélène Hendriks: “Dat krijg je nu wel. Dat is dus de vraag of het zo is. Voor hetzelfde geld is het helemaal niet zo en klopt het wat er staat in het boek. Dat weet je niet.”

‘Dan ben je ziek’

René houdt er rekening mee dat Maxime geestesziek is. “Dat is ook zo lieve schat, maar je bent het wel met mij eens: mocht je het wel verzinnen, dan ben je ziek. Dan ben je echt ziek.”

Hélène: “Maar geloof me: dat gebeurt.”

Wilfred: “Dat het verzonnen wordt, bedoel je?”

Hélène: “Ja, tuurlijk.”

Wilfred: “Ze had destijds dan beter aangifte kunnen doen, toch, zou je denken, in zo’n geval.”

Johan: “Nee, het werd pas relevant toen er een boek uitkwam.”

Meneer aan tafel

Het vermeende slachtoffer van Maxime wil aanschuiven bij VI. Wilfred: “We proberen er terughoudend in te zijn. We zouden eventueel die meneer hier ook al kunnen ontvangen, maar dat doen we ook even niet. We wachten even af wat er aan de hand is, toch?”

Johan: “Als die meneer hier zou willen zitten – en dat wil hij, want die advocaat heeft zich aangemeld – dan is hij wel heel bewust van zijn… Dat hij het niet gedaan heeft.”

Veel gezeik

Wilfred heeft wel te doen met de man in kwestie. “De man is volgens mij 28, heeft een allochtone afkomst en een goede baan volgens mij. Hij heeft het gevoel dat als hij straks zelf een gezin wil stichten en dit hem blijft achtervolgen, dat hij er heel veel gezeik mee gaat krijgen. Het is voor die man wel vrij schadelijk.”

Johan: “Nou, zeer schadelijk. Kijk, dat gaat doorsijpelen en je krijgt geen baan meer.”

Wilfred: “Hij heeft een heel goede baan.”

Johan: “Jawel, maar zo’n baas kan ook zeggen… Als je een beetje een woke-achtige baas hebt, dan sta je al buiten. (…) Het is gewoon scoren om een goedlopend boek te krijgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Maxime Meiland over het algemeen - buiten deze kwestie om - een geloofwaardige vrouw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen