Catherine Keyl hard aangevallen na rolstoelhorror: ‘Ze is vréselijk!’

Catherine Keyl krijgt veel steun vanwege de rolstoelhorror waarin ze is terechtgekomen, maar er zijn ook harde aanvallen aan haar adres. “Dit soort mensen zijn echt vreselijk.”

Catherine Keyl © NPO

Bijna twee maanden lang heeft Catherine Keyl creperend van de pijn in bed gelegen. De presentatrice moest zelfs in een rolstoel naar het ziekenhuis toe: verschrikkelijk allemaal. Tijdens haar second opinion bij de Bergman-kliniek bleek dat ze een hernia heeft, iets wat niet is geconstateerd toen in het ziekenhuis Tergooi MC de eerste diagnose werd gesteld.

‘Ze is vreselijk!’

Catherine is nu flink pissig op dat ziekenhuis en gaat een klacht indienen. Veel mensen begrijpen haar ergernis over medici die niet goed luisteren, maar er zijn ook mensen boos op de tv-coryfee zelf, is te lezen op het reactieforum NUjij. “Dit soort mensen zijn vreselijk. Een arts wil je alleen maar helpen”, zegt meneer of mevrouw Cookie bijvoorbeeld.

Een arts heeft geen baat bij een verkeerde diagnose, meent hij/zij. “Mensen moeten begrijpen dat het menselijk lichaam erg complex is en dat bij bepaalde klachten er verschillende oorzaken kunnen zijn. Een arts kan gewoon niet alles weten. Een klacht indienen prima, maar dan hoop ik dat daarna niemand de moeite neemt om mevrouw nog te helpen.”

‘Kan nu weer alles’

Renate vindt het niet leuk dat Catherine nu het hele Tergooi-ziekenhuis verdacht maakt. “Ze moet niet klagen over het hele ziekenhuis. Zij hebben mijn verbrijzelde schouder, met prothese, na half jaar tobben weer helemaal hersteld, dankzij geweldige dr. De Vos. Kon niets meer en nu weer alles. Eén slechte arts maakt niet alle artsen slecht.”

Iemand anders noemt de reactie van Catherine ‘wel wat overtrokken’. “Het hoeft het niet gelijk te betekenen dat er een fout wordt gemaakt als later blijkt dat het een andere oorzaak heeft. Bovendien doe je qua behandeling van een hernia bij een 77-jarige echt niet heel veel meer dan bij een slijmbeursontsteking.”

Menselijke aandacht

Veel mensen begrijpen echter ook dat Catherine zich niet gehoord voelde door het Tergooi-ziekenhuis. “Wat ik tegenwoordig mis in de zorg is de menselijk aandacht. Het echt luisteren naar mensen”, zegt Son.

Een ander vindt het héél goed dat Catherine er zo bovenop heeft gezeten. “Een paar maanden geleden werd een verkeerde diagnose bij mijn man gesteld. Ze dachten spit in de rug. (…) Ze zeiden: ‘Wat wilt u dat we er aan doen?’ Het ziekenhuis wilde geen scan maken. Vier dagen later was hij dood. Gescheurde buikaorta.”

‘Doen ze niks mee!’

Een klacht indienen bij een ziekenhuis leidt sowieso tot niets, zegt Waait. “Kans is groot dat ze er niks mee doen, want ze vinden zichzelf belangrijker en slimmer dan de rest van de wereld. Overigens, dit zijn ze niet.”

Hij steunt Catherine: “Door dit onder de aandacht te brengen, brengt hopelijk op termijn een verandering in de cultuur en houding aan. Dat ze eens een keer goed luisteren naar de patiënt, niet uitgaan van aannames en vervolgens afwachten of ze gelijk hadden!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Catherine Keyl aangevallen door boze mensen. Steunt u de tv-diva?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen