Simon Keizer: ‘Welk cijfer ik mijn vriendschap met Nick geef? 6,5!’

Waar Nick Schilder zich ontpopt tot een soort hittijger, horen we van Simon Keizer nauwelijks meer iets. Zet dat hun vriendschap verder onder druk? “Welk cijfer ik het geef? Een 6,5.”

Nick Schilder en Simon Keizer © NPO, RTL

Nick Schilder heeft een zeer succesvol debuut gemaakt als solo-artiest: het liedje Shatterproof was een schot in de roos. Zijn oud-collega Simon Keizer daarentegen? Daar horen we weinig van. Zit soms in een podcast, maar doet verder niet veel. Nu heeft hij een of ander liedje gemaakt met Paul de Leeuw en dat mochten ze gisteren komen zingen bij Renze.

‘Waar doel ze op?’

Waarom horen we zo weinig van Simon? “Ik heb besloten om een hele tijd even de luwte in te gaan, maar toen kwam Paul met zó’n mooi nummer op de proppen. Ik dacht: die is echt gewoon te mooi om te laten liggen”, vertelt hij aan tafel bij Renze op Zondag.

Heel leuk dat liedje, maar Renze Klamer wil vooral terug naar al dat gekke gedoe rond Nick & Simon. Keken ze elkaar wel aan, keken ze elkaar niet aan? Hebben ze elkaar na dat interview met Eva Jinek de hersens ingeslagen? “Ik moet toegeven: ik heb zelf ook zitten terugkijken, van: waar doelen ze nou eigenlijk op?”, reageert Simon.

Hartstikke oké

Hoe gaat het nu tussen de twee? Simon: “Wij zijn gewoon hartstikke oké. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we niet veel over elkaars vloer komen. Wij zagen elkaar altijd gewoon in het dagelijks leven. We waren niet de beste, beste vrienden, maar gewoon makkers die muziek maken.”

Gastheer Renze Klamer is duidelijk uit op juice. “Gewoon 7-vrienden?”

Ja, welk rapportcijfer geeft Simon zijn vriendschap met Nick eigenlijk? “Mwoah, 6,5, 6, 7-. Haha, nee, dan gaan we het alsnog analyseren! We appen geregeld. Dat gaat hartstikke goed.”

Onbevangen

Al met al mist Simon het leven als muziekduo niet. “Het moeten presteren vond ik een beetje vermoeiend worden. Elke plaat werd vergeleken met de vorige plaat. Je moest meer moeite doen om minder te bereiken. Heel langzaam ebde de lol een beetje weg.”

Hij besluit: “Ik ben gewoon benieuwd hoe het weer is om met échte lol muziek te maken. Onbevangen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen