Catherine Keyl plotseling in rolstoel beland: ‘Sinds drie weken’

Afschuwelijk nieuws voor Catherine Keyl: de televisiecoryfee is drie weken geleden in een rolstoel beland. “Ik kan niet zitten, maar tien passen lopen en verder alleen maar liggen.”

Catherine Keyl © SBS 6

Het gaat helaas niet echt lekker met Catherine Keyl. De presentatrice, die vorige maand nog bekendmaakte dat ze haar gezicht niet nóg verder laat verbouwen, is drie weken geleden in een rolstoel beland. Ze kan hooguit tien passen lopen en daar is alles mee gezegd. Dan moet ze weer terug naar bed, om plat te gaan liggen.

Catherine in rolstoel

Wat is er aan de hand? “Er zijn foto’s gemaakt, MRI gedaan, voorlopige conclusie: slijmbeursontsteking in de heup. Maar na drie weken en een injectie is het nog niks beter”, schrijft ze in haar column in De Telegraaf. “Plotseling zat ik dus in een rolstoel op weg naar ons prachtige nieuwe ziekenhuis.”

Het vernieuwde Tergooi MC is echter vreselijk slecht ontworpen voor mensen in een rolstoel, aldus Catherine. Zo zijn de deuren van de onderzoekskamers twee centimeter te krap om er goed met een rolstoel in te kunnen. Het gevolg? “Je moet eindeloos manoeuvreren.”

Alleen liggen

Nóg erger: Catherine kan niet liggend wachten. “Omdat ik alleen maar kan liggen, hoopte ik in de wachtkamer op een bankje. Nergens. Wel beeldige ijzeren designleuningen van keihard staal.”

Eén keer trok ze het bijna niet meer, onderweg naar de fysio. “De eerste dag dat ik naar de fysio strompel, net op het moment dat ik denk dat ik ga flauwvallen van de pijn, steekt een wildvreemde mevrouw haar arm door de mijne.”

Ontroerend, vindt ze. “Ik ben enorm dankbaar dat er zulke lieve mensen in Nederland wonen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilt u Catherine Keyl beterschap wensen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen