René van der Gijp misselijk van Sophie Hilbrand: ‘Wat een engerd’

René van der Gijp komt met een keiharde aanval op Sophie Hilbrand. Hij vindt zijn talkshowcollega een ongelóóflijke engerd. “Ze is echt afgestraft door Van der Plas, heel lekker.”

René van der Gijp en Sophie Hilbrand © SBS, NPO

Het zijn twee absolute uitersten: de links-progressieve talkshow Khalid & Sophie en het rechts-conservatieve Vandaag Inside. Het is dan ook geen wonder dat de mannen van VI niet veel op hebben met het duo Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. Sterker nog: René van der Gijp vindt dat echt twee verschrikkelijke types. Nou ja, vooral Sophie dan.

Enge Sophie

René vindt het echt heel erg goed dat Khalid & Sophie een flinke oorwassing heeft gekregen van Caroline van der Plas. Zij heeft in haar achterban flink wat punten gescoord door het tweetal aan te spreken op het ‘belachelijk maken’ van iemand die overlast ondervindt van het asielzoekerscentrum in Budel.

Hij zegt in Vandaag Inside: “Ik genoot er wel van hoor, vooral van Raoul Heertje en die Sophie Hildebrand (Hilbrand, red.). Dat vind ik echt twee engerds, twee grachtengordelengerds. En die werden door die Van der Plas genadeloos afgestraft. Dat vond ik wel lekker. Ja, dat vond ik wel lekker. Het is ook wel heel simpel om zo’n jongen in Budel…”

‘Raoul niet’

Wilfred Genee springt dan in de bres voor Raoul, en niet voor Sophie. “Maar hij bedoelde dat niet zo, volgens mij, Raoul…”

René: “Natuurlijk bedoelde hij het zo.”

Johan Derksen verdedigt Raoul ook. “Nee, Raoul niet, maar die presentatrice wel. Kijk, er komt iemand met een accent op tv en die zeggen dan wel eens dingen die een beetje racistisch zijn, maar dat leeft heel erg in de provincie en dat mag dan niet in de grachtengordel, maar dan moeten ze eens in de provincie gaan kijken en hoeveel stemmers Wilders heeft.”

Leuk ventje

De bezorgde burger die in Khalid & Sophie belachelijk zou zijn gemaakt krijgt René’s sympathie. “Ik moest ook om dat ventje lachen, ik moest er ook wel om lachen. Een leuk ventje gewoon, niets mis mee.”

Johan: “Ze zouden eens een paar dorpsidioten in de grachtengordel op moeten zoeken en domme dingen laten zeggen.”

Fragment

Jeroen Pauw heeft gisteren in Khalid & Sophie zélf de oorwassing van Caroline geanalyseerd. Hij vindt dat er ‘een zekere Randstedelijke arrogante’ in het item van de talkshow zat:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

René van der Gijp vindt Sophie Hilbrand een engerd. Kunt u dat enigszins begrijpen of totaal niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen