Dilan Yesilgöz haalt in VI uit naar Özcan Akyol: ‘Hij is beetje sneu’

Dilan Yesilgöz zorgt voor een televisierelletje: ze haalt uit naar Özcan Akyol. De Vandaag Inside-prominent is volgens haar een beetje sneu. “Ik weet niet wie hem ooit heeft gekwetst.”

Özcan Akyol en Dilan Yesilgöz © SBS 6

Het is geen geheim dat Özcan Akyol niet bepaald fan is van Dilan Yesilgöz en dat vindt Wilfred Genee opvallend, omdat beiden dezelfde afkomst delen. “Zijn mensen van jouw afkomst, dus mensen met een Turkse afkomst, een Marokkaanse afkomst, trots op jou of niet?”, vraagt hij aan haar in de Vandaag Inside van gisterenavond.

‘Hou toch op!’

Dilan reageert een beetje verbaasd op de vraag van Wilfred. “Dat weet ik niet.”

Wilfred: “Ik merk dat nooit aan Eus.”

Het is een onzinvraag, vindt Dilan. “Ach, hou toch op. Dat vraag je toch ook niet als Timmermans hier zit aan een autochtone Nederlander, van: ‘Ben je trots op hem?’”

Wilfred praat vervolgens naar een compilatie toe van allerlei dingen die Özcan over Dilan heeft gezegd: “Nee, dat vind ik het gekke, maar Eus zit hier altijd en die roept altijd dit soort dingen over jou…”

Harteloze heks

Terwijl het filmpje wordt ingestart, horen we Dilan nog zeggen: “Ja, maar die wil gewoon zelf de politiek in!”

Dan komen Özcans vernietigende woorden voorbij: “Als ik haar nu hoor praten, het zijn allemaal open deuren, het is geraaskal soms, het is een beetje flirten met die en flirten met die. De PVV mag er ook bij. Die hebben haar nota bene ook beledigd, ze mocht niet eens minister worden. Dan denk ik: dan heb je ook geen ruggengraat! Een harteloze heks.”

Beetje sneu

Dilan vindt dat heel erg op de persoon gespeeld. “Ik weet niet wie hem ooit heeft gekwetst, maar het is wel een beetje sneu.”

Wilfred vindt de uitspraken van Özcan fel: “Wat is dit?”

Dilan: “Weet ik veel. Dat weet ik toch niet?”

Johan: “Wij moeten altijd een beetje lachen om Eus.”

Dilan: “Ik ook. Ik ook.”

Afkomst

Johan heeft een zwak voor Özcan. “Eus vindt niemand goed.”

Dilan besluit met de opmerking dat het erbij halen van Özcans mening niet echt relevant is. “Weet je, dit zei je de vorige keer ook. Wat ik wel ingewikkeld vind is dat je mij en hem naast elkaar zet vanwege afkomst. Ik heb waarschijnlijk meer met René gemeen dan met Eus.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke conservatieve politicus is volgens u inhoudelijk sterker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen