Meilandjes-biograaf moet kotsen van dochter Linda de Mol: ‘Teiltje’

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, moet kotsen van de dochter van Linda de Mol. Zij mengt zich plotseling in het publieke debat. “Je kunt ook te veel in jezelf gaan geloven.”

Noa Vahle en Jan Dijkgraaf © RTL

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, wil méér zijn dan alleen sportverslaggever. Ze presenteert zichzelf steeds meer als allround BN’er en daarom heeft ze ook een interview gegeven aan het blad van haar moeder. Hierin spreekt ze onder meer haar ergernis uit over het vluchtelingendebat in ons land.

‘Gewoon mensen’

Het stoort Noa behoorlijk dat er in ons land gesproken wordt over ‘vluchtelingen’ en ‘crisis’. “Het zijn gewoon mensen met een verhaal, een opleiding, een leven dat ze hebben achtergelaten. Als ik anderen daarover hoor oordelen, ga ik het gesprek aan. Waarom zie je dat zo?”

Jan Dijkgraaf, columnist en biograaf van de Meilandjes, begrijpt niet waarom Noa zich opeens wil mengen in dit debat. “Je kunt ook te veel in jezelf gaan geloven”, sneert hij op X.

‘Eindelijk!’

Het stelt Jan behoorlijk teleur. Hij heeft er zelfs een 99 Woorden-column aan gewijd. Hij had aanvankelijk goede hoop toen hij las dat Noa zich ergert aan het woord ‘vluchtelingen’. “Eindelijk, dacht ik!”

Hij vervolgt: “Eindelijk iemand uit de familie De Mol die niet met meel in de mond praat en economische gelukszoekers gewoon ‘economische gelukszoekers’ gaat noemen. En uitvreters ‘uitvreters’.”

Teiltje

Nou, niet bepaald, aldus Jan. “Dus ik enthousiast verder lezen. Soms kun je dat beter niet doen. Het zijn volgens Noa namelijk geen gelukszoekers of uitvreters, maar… ‘mensen met een verhaal’.”

Om te kotsen, vindt de Meilandjes-biograaf het. Hij plaatst namelijk een foto van een roze teiltje onder zijn column. Teiltjes worden vaak gebruikt als je moet overgeven.

VI-achterban

Een saillant detail is dat Noa gelieerd is aan Vandaag Inside, een programma dat een overwegend rechts-conservatieve achterban bedient en waarin ook kritisch over asielzoekers wordt gesproken. Zij reageren nu teleurgesteld op Noa. “Ach meisje, ik had je zo hoog zitten, nu val je echt door de mand”, klinkt het bijvoorbeeld.

Ene Lindje: “Noa, niet doen, hou je bezig met de sport.”

En Nico: “Weer een deuger. Valt ook al door de mand.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de mening van Noa Vahle over de vluchtelingenproblematiek relevant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen