Jeroen Pauw ontkent racistische grap: ‘Dit is zinloos, fijne avond’

Jeroen Pauw ontkent dat hij een racistische grap heeft gemaakt tegen Nadia Bouras. Hij stelt dat de historicus flagrante onwaarheden over hem vertelt. “Dit is zinloos, fijne avond.”

Nadia Bouras en Jeroen Pauw © NPO

De grote verkiezingsoverwinning van de PVV houdt de gemoederen bezig en Jeroen Pauw schoof gisterenavond aan bij Khalid & Sophie om erover te kwebbelen. Het werd gisteren aangekondigd op X en daar sloeg historicus Nadia Bouras op aan. Ze herplaatste de tweet met daarbij een behoorlijk heftige beschuldiging aan het adres van de talkshowhost.

Fietsdiploma

Volgens Nadia heeft Jeroen haar in het jaar 2008 racistisch bejegend. “Mijn allereerste mediaoptreden (in debat met Halbe Zijlstra over integratie 🙄) was in 2008 bij Pauw & Witteman. Een minuut voor de live-uitzending vroeg Jeroen aan mij: ‘Ben je op de fiets gekomen of heb je als Marokkaan nog geen fietsdiploma gehaald?’ Eerste kennismaking ooit.”

Het zorgt voor geschokte reacties. “Nee??”, zegt Trouw-columniste Emine Ugur.

Ene Marcel denkt dat dit wel iets verklaart: “Pauw hees hoogstpersoonlijk Wilders op het schild tijdens het SBS 6-debat. Als producent.”

Pauw ontkent

Jeroen ontkent de heftige beschuldiging van Nadia. “Zo zeg, Nadia Bouras, dit is toch best kwaadaardig. Waarom verzin je zoiets?”

Nadia beweert dat ze niet liegt. “Waarom zou ik dat verzinnen? Het is echt gebeurd. We waren er allebei bij. Misschien ben je het vergeten? Je bedoelde het vast lollig, maar ik kon er niet om lachen.”

‘Fijne avond’

Bizar dat iemand dit gewoon verzint, vindt Jeroen. “Geen idee waarom je het verzint. Ik hou best van een ‘fout’ grapje, hoewel ik dit voorbeeld niet grappig vind. Jij zegt ja en ik zeg nee, ik had niet moeten reageren, het is allemaal zo zinloos. Fijne avond.”

Nadia: “Ik vond het ook niet grappig of fijn. Waarom denk je dat ik het na al die jaren nog weet? Het was namelijk niet de eerste keer dat ik dergelijke ‘grapjes’ hoorde. Enfin, fijne avond.”

Excuses

Sommigen vinden dat Jeroen alsnog excuses moet maken, ook al is het dus mogelijk niet gebeurd. Zo zegt Marloes: “Het is pas kwaadaardig om iemand als leugenaar uit te maken in plaats excuses te maken voor die nare opmerking, ook al herinner je je die niet.”

“Voor haar was het een nare ervaring, dus neem je verantwoordelijkheid.”

X

De ruzie op X:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie gelooft u in deze ruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen