Martien Meiland de nieuwe Rik Felderhof? ‘Nee, hij mist allure’

De Chateau Meiland-formule is een beetje uitgewerkt en daarom gaan Martien, Erica en hun dochter BN’ers interviewen in hun nieuwe pension. Is hij de nieuwe Rik Felderhof? “Nee!”

Martien Meiland, Rik Felderhof en Liz Snoijink © SBS

Vlak na de jaarwisseling beginnen de opnames van Chateau Meiland VIPS, waarin de Meilandjes collega-sterren ontvangen in hun pension Code Rosé. Alsof er al niet genoeg programma’s zijn waarin BN’ers hun hart mogen uitstorten. In elk geval familievriendin Caroline van der Plas heeft al toegezegd te komen. Die zal wel John de Bever meenemen.

Martien is niet Rik

Is Martien Meiland nu de nieuwe Rik Felderhof? Welnee, sneert actrice Liz Snoijink in de Story. Hij mag nog niet eens in de schadúw van de vroegere BN’er-interviewer staan, vindt ze. “Commercieel een goed idee, maar Martien mist de allure van Rik Felderhof. Het zal een totaal ander programma dan Villa Felderhof worden.”

Ook Henk Krol, die zelf heeft geprobeerd om de nieuwe Rik Felderhof te worden, ziet in Martien niet de nieuwe Rik. “Nee. Bij zo’n programma moet het niet lachen, gieren, brullen zijn. Rik Felderhof had een journalistieke benadering en dat is bij Martien niet het geval!”

Marijke enthousiast

Marijke Helwegen, ook lid van het Story-prominentenpanel, ziet het wél zitten met Martien. “Ja. Vooral omdat hij authentiek is. Hij heeft het niet nodig om intelligent over te komen, want de kijkers houden van zijn onvoorspelbare kwetsbaarheid.”

Imca Marina is eveneens enthousiast: “Ja. Vooralsnog gaat het bij Martien om pretentieloos amusement. Maar misschien is hij wel in staat om eenieder te verrassen.”

Waar is Rik?

Waar is de enige echte Rik Felderhof eigenlijk gebleven? Alle tv-senioren horen toch aan een talkshowtafel te zitten om hun mening te spuien, naast Catherine Keyl? Dat ziet Rik niet zitten.

Rik in de Party: “Talkshows? Liever niet. Kom je aan tafel te zitten met gasten die je niet kent, moet je meepraten over onderwerpen die heel kwetsbaar kunnen zijn, en dan is de kans dat je schade aanricht aan je reputatie heel groot. Dus ik heb beloofd aan mijn kinderen: dat doe ik even niet.”

Beau of Winston?

Wie ziet Rik als zijn opvolger? Beau van Erven Dorens misschien? “Ik heb het niet goed genoeg gezien om daar een oordeel over te vellen. Hij doet het op zijn eigen manier en hij is authentiek. Dat vind ik dan wel weer heel leuk om te zien. Hij durft zichzelf te zijn en geeft er een eigen kleur aan.”

Zelf schoof hij ooit Winston Gerschtanowitz naar voren. Dat is niet doorgegaan omdat hij graag gebruik wilde maken van oude Villa Felderhof-beelden. “Maar de publieke omroep gaf geen toestemming om die beelden te gebruiken op de commercièle zender. Dan houdt het op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Martien Meiland een waardige opvolger van Rik Felderhof?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen