Krijgt Paul de Leeuw ooit nog een personalityshow? ‘Dat is voorbij’

Krijgt Paul de Leeuw na het inhoudelijk en kijkcijfermatig floppen van Hotel Hollandia ooit nog een grote personalityshow op de zaterdagavond van NPO 1? “Dat is nu wel voorbij.”

Paul de Leeuw © Annemieke van der Togt

Je kunt het je tegenwoordig bijna niet meer voorstellen, maar Paul de Leeuw is jarenlang een topscoorder geweest op televisie. Week in week uit was hij met programma’s als Mooi Weer De Leeuw dé grote winnaar op de zaterdagavond. Totdat in 2008 de eerste aflevering van de Linda de Mol-show Ik Hou Van Holland te zien was.

Kar trekken

Linda hoopte vurig dat het haar zou lukken om Paul een keer te verslaan: “Ik ga echt uit mijn dak als we één keer één kijker meer hebben dan Paul de Leeuw.” Al een jaar later kon ze de slingers ophangen en raakte Paul steeds meer in de vergetelheid. Eigenlijk is het grote succes van Paul gestopt toen Ik Hou Van Holland begon.

Sindsdien is het tobben met de carrière van Paul. Hij mocht het dit seizoen toch nog een keer proberen op de zaterdagavond van NPO 1, maar Hotel Hollandia was echt een verschrikkelijke mislukking. “Ik zou een onderdeel zijn in het programma en opeens moest ik het programma gaan trekken of dragen”, reageert hij nu in De Leeuw Lult Verder.

‘Heel heftig’

Paul dacht aanvankelijk dat zijn gesprekjes slechts een klein onderdeel van de show zouden vormen, vertelt hij in zijn eigen podcast. Uiteindelijk zag het grote publiek Hotel Hollandia echter gewoon als een nieuwe grote Paul de Leeuw-show. “Dat vond ik heel heftig. Hotel Hollandia, ja.”

Omdat het in de ogen van het publiek wel héél erg aan Paul hing, heeft hij gaandeweg daadwerkelijk een prominentere rol ingenomen in het programma. “Uiteindelijk hebben we een mooie twee of drie afleveringen gemaakt die meer klopten dan de eerste aflevering, maar het voelde niet goed, nee.”

‘Het is voorbij’

Kan hij nog verder met dit soort personalityshows? Nee, denkt hij zelf. “Ik weet ook dat het wel voorbij is. Ik verheug me enorm op de Sinterklaas-show en de vijf shows met verstandelijk beperkten wat ik ga maken op zaterdagavond. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik blijf het een leuk vak vinden, tv-maken.”

Hij vervolgt: “Als mensen zeggen: ‘Je bent te oud, je moet stoppen…’ Ja, ik zei ook: je moet geen Paul de Leeuw-show meer willen op zaterdagavond, want dat werkt niet meer, maar wel aan de randen van de nacht. Als je het late night gaat maken en niet om half tien ’s avonds en ineens werd dat wel zo. Dan is de druk wel groot.”

‘Klinkt raar’

Toch kijkt Paul niet met nare gevoelens terug op dit jaar. “Het klinkt heel raar, maar als het helemaal niet goed gaat, dan is het ook wel fijn om er hard aan te werken. Het team waarmee ik gewerkt heb was fantastisch. Jong ook. Ik zou zo weer met ze willen werken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het nu echt over en uit voor Paul de Leeuw (61) als het gaat om zaterdagavondamusement?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen