Olcay Gulsen zorgt voor pijnlijke tv, kraakt schilderij af: ’Niet mooi!’

Olcay Gulsen zorgt voor pijnlijke televisie door een van haar portretten in Sterren op het Doek vollédig af te kraken. Terwijl de kunstenares meekijkt… “Ik vind dit niet zo mooi.”

Olcay Gulsen © NPO

BN’ers die meedoen aan Sterren op het Doek moeten aan het eind van de aflevering altijd kiezen tussen drie portretten van zichzelf. Terwijl ze commentaar leveren, dan kijken de betrokken kunstenaars mee vanuit een andere ruimte. Het is dan zaak om als ster wel een beetje tactisch te reageren, om geen kunstenaarsharten te breken.

Graffiti Gulsen

Als Olcay Gulsen wordt geconfronteerd met een graffitikunstwerk van zichzelf, houdt ze zich echter niet bepaald in, zo is te zien in de aflevering van afgelopen weekend. Als het doek nog niet is omgedraaid deelt ze een compliment uit: “Ja, ik vind het een heel tof formaat.”

Dat is direct het laatste compliment dat Olcay uitdeelt. Als presentator Özcan Akyol het doek omdraait, merkt ze stoïcijns op: “Ik zie heel veel… mezelf.”

‘Niet zo mooi’

Özcan ziet geen enthousiasme in het gezicht van Olcay en vraagt: “En wat vind je ervan?”

Olcay is onverbiddelijk: “Ja, ik vind het niet zo heel mooi.”

Dan gaat de camera vol op de snoet van de kunstenares. Die begint ongemakkelijk te lachen. Olcay vervolgt: “Nee, maar dat is gewoon omdat het niet helemaal mijn stijl is ofzo. Ja, het heeft een beetje iets absurdistisch ofzo wat ik niet zo leuk vind.”

Özcan: “Ja, het is een gewaagd doek.”

‘Jij niet!’

Als de kunstenaars naast hun doek komen staan, wijst Olcay dit doek als eerst af. “Ik zag jou de eerste keer en toen dacht ik: jij bent zo vol energie en frivoliteit. Ik dacht: jij gaat iets heel kleurrijks maken, maar eigenlijk wilde ik zeggen: maak niet iets kleurrijks, want ik ben dus niet zo van de kleurigheid.”

Ze vervolgt: “Helaas, jouw werk niet, terwijl ik je een superleuke, fantastische vrouw vind en je spreekt me heel erg aan, maar het werk past gewoon niet zo bij mij.”

Gekwetst

Olcay heeft er geen enkele moeite mee om de kunstenares af te wijzen. “Ik hoop niet dat ik je ermee kwets, want het zegt niets over jouw talent of wie jij bent.”

De kunstenares in kwestie: “Het heeft me niet gekwetst, nee.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen