Verspreekt Linda de Mol zichzelf? ‘Dit is echt héél opmerkelijk’

Sébas Diekstra, die als advocaat meerdere slachtoffers van The Voice of Holland bijstaat, heeft ernstig het vermoeden dat Linda de Mol zich heeft versproken. “Dit is heel opmerkelijk.”

Linda de Mol en Sébas Diekstra © RTL

Linda de Mol is door het misbruikschandaal rond The Voice of Holland, en de prominente rol van haar (ex-)geliefde Jeroen Rietbergen daarin, een heel bozige vrouw geworden. Ze keerde vorige maand terug als het gezicht van haar tijdschrift en schreef een editorial waarin ze, wederom, keihard uithaalde naar een aantal BN’ers.

Verspreekt Linda zich?

Advocaat Sébas Diekstra, die meerdere vermeende slachtoffers van The Voice bijstaat, heeft die column van Linda nog eens goed nagelezen en heeft de indruk dat de gevallen tv-koningin zich in het stukje wel héél onhandig verspreekt.

Linda schrijft in haar column: “John vertelde me die avond dat er een aantal jaar geleden een klacht was geweest van een kandidate van The Voice. Over seksueel grensoverschrijdende appjes. Dat hij Jeroen bij zich had geroepen, echt razend was geworden en had gezegd dat als hij ooit nog één letter zou appen aan welke medewerkster van het programma dan ook dat ogenblikkelijk reden was voor ontslag op staande voet.”

Medewerker of kandidate?

Huh? John heeft Jeroen gewaarschuwd nooit meer een medewerkster van The Voice te appen? Maar John wist al die jaren toch alleen van één melding, namelijk van een lastiggevallen kandidate? Waarom maakte hij dan deze opmerking over medewerksters?

Héél verdacht, vindt Sébas. Hij twittert: “Er staat in de editoriaal van het blad LINDA. een heel opmerkelijke alinea die raakt aan de vraag of Linde de Jong iets heeft gezegd tegen John de Mol over de cliënte die als medewerkster melding had gemaakt van ernstig grensoverschrijdend gedrag bij de productie van The Voice.”

‘Héél opmerkelijk’

Sébas is verbaasd. “In die alinea vertelt Linda de Mol dat er een klacht was geweest van een KANDIDATE. Verderop wordt gemeld dat de bandleider door John de Mol werd verboden om nog één letter te appen aan welke MEDEWERKSTER dan ook.”

Hij vervolgt: “In de eerste aflevering van BOOS zegt John de Mol dat hij niets wist van eerdere meldingen. Dus ook niet van een medewerkster. Hij zou alleen maar op de hoogte zijn gebracht over de melding van een kandidate in 2019. In dat licht is Linda de Mol haar verhaal heel opmerkelijk.”

Verdachte Linde

Tim Hofman maakte in augustus in zijn tweede Voice-docu duidelijk dat er in 2019 al vier meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag lagen bij Talpa. John de Mol stelt echter dat hij destijds van slechts één geval wist. Als dat geen leugen is, dan heeft zijn creative producer Linde de Jong dit volgens Tim geheimgehouden. Zij wist er namelijk van.

Als John de waarheid spreekt, dan moet hij Linde ontslaan, zei Sébas eerder. “Je kunt je afvragen wat het betekent als John de Mol de komende tijd geen maatregelen neemt tegen Linde de Jong. Want als zij hem wel heeft geïnformeerd, dan wordt het lastig haar ‘zomaar’ (zonder zak geld) de deur te wijzen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen