René van der Gijp erg verbaasd: ‘Geert Wilders keek me niet aan’

Hoe kijkt René van der Gijp terug op het grote Vandaag Inside-interview met Geert Wilders? De voetbalanalist is onder de indruk, maar ook verbaasd. “Hij keek me niet aan!”

René van der Gijp en Geert Wilders © SBS 6

Geert Wilders heeft punten gescoord in zijn achterban met zijn langverwachte optreden in de talkshow Vandaag Inside. De leider van de PVV kon zijn menselijke kant laten zien – er werd flink gelachen om René van der Gijp – maar ook inhoudelijk kon hij zijn ei kwijt. Hij botste op een gegeven moment zelfs keihard met Johan Derksen. “Dit is dom!

Gijp blikt terug

Hoe kijkt René van der Gijp erop terug? “Champions League, hè? Ik heb er gisteren echt even tien minuten naar zitten luisteren en het is echt verbaal Champions League. Ik heb er vanmiddag ook over na zitten denken hoe het komt…”, analyseert hij aan tafel bij Vandaag Inside.

Hoe komt het? “Kijk, wat hij niet doet… We hebben hier Timmermans gehad, Caroline en Dilan. Die zoeken contact met jou. Dus als zij praten, zoeken zij contact. Hij niet.”

Rutger Castricum: “Ja, hij praat recht voor zich uit.”

‘Kijkt je niet aan’

René stelt dat Wilders hem geen moment heeft aangekeken. “Je zegt dus bijna niks terug, want hij maakt geen contact. Pas als je contact maakt, dan heb je ook door als iemand iets zegt dat je denkt van: nou ja, hier twijfelt-ie of weet je. Maar dat doet hij niet!”

Rutger: “Is hij dan bang voor een reactie?”

René: “Hij maakt geen contact en ik denk dat als hij je aankijkt, dan kijkt hij dwars door je heen.”

Johan Derksen: “Hij is nergens bang voor.”

Ad rem

Ook Rutger vindt Wilders een bijzonder portret. “Hij is wel een controlfreak en in de media wil Wilders ook niet tegengesproken worden.”

Johan: “Hij is zo ontzettend ad rem.”

Ze wijzen ook op Wilders’ optreden in het verkiezingsdebat van SBS 6, waar hij tegen Frans Timmermans grapte: “U kunt eisen tot u een ons weegt en dat zal even duren.”

Het zorgt voor hilariteit in de VI-studio.

Bijzondere man

René vindt de debathouding van Wilders ook bijzonder. “Zag je net dat hij ook toen hij het over Timmermans had, dat hij hem niet aangekeken heeft? Hij heeft hem niet aangekeken.”

Johan: “Nee, hij praat voor zichzelf uit, behalve toen hij tegen mij zei dat ik dom was, toen keek-ie me aan.”

Wilfred: “Hahaha. En toen bleef hij je ook heel lang aankijken!”

René: “Het is een hele bijzondere man.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke lijsttrekker van top-vier-partij deed het het best aan tafel bij Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen