Catherine Keyl-mysterie duurt voort: ‘Is buikslagader verstopt?’

Catherine Keyl (77) was juist zo ongelooflijk fit: op haar oude dag straalde ze tijdens ieder mediaoptreden. Maar haar leven staat nu on hold. Wat is er aan de hand? “Is het haar buikslagader?”

Catherine Keyl © RTL

Het gaat echt verschrikkelijk slecht met het leven van Catherine Keyl. We zagen haar het afgelopen jaar juist meer dan ooit op televisie, maar daar is plotsklaps een eind aan gekomen. De presentatrice ligt noodgedwongen al wéken op bed. Ze kan alleen nog wat yoghurt uit de koelkast halen, maar na tien stappen vergaat ze al van de pijn.

Keyl-mysterie

Eventjes naar de Albert Heijn lopen? Zit er niet in. Een blokje om als de zon schijnt? Ook niet. Catherine kan níks meer; haar leven staat stil. De eerste diagnose in Tergooi MC (een slijmbeursontsteking) heeft een behandeling (cortisone-injectie) opgeleverd die niets heeft uitgehaald. Deze week ging ze naar de Bergman-kliniek voor een second opinion.

Story-baas Guido den Aantrekker vindt het vervelend dat die injectie niets heeft opgeleverd. Hij zegt in Shownieuws: “Dat is best een pijnlijke prik ook, vrij groot. Het heeft helemaal niets geholpen. Die is al zes weken lang op zeer mysterieuze wijze eigenlijk aan het kwakkelen. Ze heeft ontzéttend veel pijn aan haar heup.”

Second opinion

En wat hebben ze bij die second opinion gezegd dan? “Daar is ze geweest, daar heeft ze een scan gehad, er is van alles doorgelicht en er is níets uitgekomen. Dat maakt het natuurlijk extra wrang. Dat je zúlke pijn hebt dat je zelfs met een rolstoel naar het ziekenhuis moet. Ze kan niet meer auto rijden. Dat je gewoon níet weet wat het is.”

Wat is de volgende stap? “Ze krijgt binnenkort wéér een scan en dan hopen ze dat ze toch iets kunnen vinden. Je kunt niks doen als je geen diagnose hebt. Als je zulke pijnen hebt is dat heel vervelend.”

Buikslagader

Veel mensen leven mee met Catherine en de reactiefora stromen over van de goedbedoelde medische adviezen. “Deze verschijnselen komen mij heel bekend voor”, zegt mevrouw Marita. “Mij hebben ze vijf jaar geleden geopereerd aan een verstopte buikslagader. Ik kan nu alles weer. Lopen, fietsen etc.”

Catherine moet volgens deze mevrouw goed haar best blijven doen om de aandacht vast te houden. “Mij hebben ze toen drie jaar aan het lijntje gehouden met het advies om een rolstoel te kopen. Dankzij een alerte huisarts ben ik doorverwezen naar de juiste arts.”

Buikaneurysma

Een ander heeft het weer over een aneurysma, een verwijding van de buikslagader. “Een vriendin van mij liep twintig jaar geleden met dezelfde ‘onverklaarbare klacht’ rond en dat bleek een uitstraling van pijn op d’r heup te hebben door een op springen staand buikaneurysma”, zegt meneer Gerard op NU.nl. “Sterkte Catharina.”

Ene Pi denkt dat daar onmiddellijk op gescreend moet worden bij Catherine. “Mijn vriendin had daar ook last van, vijf weken daarna was ze dood en dat was echt wel zielig, may she rest in peace.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er een cameraploeg naar het huis van Catherine Keyl moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen