Maarten van Rossem stormt op Özcan Akyol af: ‘Wat doe je bij VI?’

Maarten van Rossem is in het noorden van het land boos op Özcan Akyol afgestormd met de vraag waarom hij in hemelsnaam vaste gast is in Vandaag Inside. “Waarom zit je daar?!”

Özcan Akyol en Maarten van Rossem © SBS, NPO

De 79-jarige Maarten van Rossem heeft in het verleden wel eens in Vandaag Inside gezeten, maar hij besloot het programma te boycotten zolang René van der Gijp daar aan tafel zit. Volgens het jurylid van De Slimste Mens is de voetbalanalist namelijk infantiel en onnozel. Omgekeerd vindt René hem een zelfingenomen kwal.

‘Schaam je!’

Maarten heeft nu weer bij Shownieuws geroepen hoe triest hij de mensen vindt die naar VI kijken. “Ik wil wedden dat hier ook mannen zitten die er elke avond naar kijken. Schaam je!”, heeft hij geroepen bij zijn boekpresentatie. “Ik vind tot op de dag van vandaag dat Johan Derksen beter zou kunnen.”

Het begint een beetje ‘sneu en zielig’ te worden, zegt Özcan Akyol in de VI van gisterenavond. “Ik had vandaag voor het eerst toen ik beelden zag van Maarten van Rossem, die ik echt wel hoog heb zitten, dat ik dacht: het is misschien niet meer goed dat jij zo vaak op de voorgrond treedt. Hij zegt best wel rare dingen.”

‘Heel storend’

Johan Derksen kan er ook niet tegen. “Het is heel storend. Iemand die niet een vergelijkbare opleiding als hij heeft, die vindt hij dom. Iemand die een andere mening heeft, die heeft er geen verstand van. Hij verklaart zichzelf min of meer heilig en het gepeupel moet z’n bek houden. Daar komt het op neer.”

Daarop Özcan weer: “En hij wordt er steeds radicaler in. Hij geeft constant af op iedereen. Hij moet nu ook boeken verkopen, dus misschien doet hij het bewust, maar het is niet meer zoals vroeger.”

Johan: “Het is ook een heel zielige, publiciteits-tv-geile man. Zo gedraagt hij zich.”

2.400 sites

René denkt dat Maarten het voor de aandacht doet. “Weet je, Johan? Het is ook wel makkelijk dat als je op ons programma afgeeft, dat je op 2.400 sites komt te staan. Dat is ook simpel en misschien weet hij dat ook wel.”

Over zijn persoonlijke ruzie met Maarten, zegt hij: “Ik heb hem een keer beledigd en daar is hij echt heel boos over geweest, maar ik was ook boos op hem. Hij ging ons publiek afzeiken. Wij wilden dat dat publiek in het oranje kwam met een dingetje op hun hoofd en toen ging hij tegen die mensen zeggen: ‘Je moet professionele hulp hebben.’”

Boos naar Özcan

Özcan onthult dat Maarten boos op hem is afgestormd. “Het zit hem echt heel erg hoog, want ik moest laatst optreden in Groningen en hij kwam naar me toen en hij zei: ‘Waarom ga je daar zitten?’ Ik zei: ‘Dat bepaal ik zelf toch wel. Jij gaat toch ook niet met mij overleggen waar je gaat zitten?’ Maar het zit hem zo hoog.”

René: “Ik vind dat wij met z’n drieën het wel moeten opnemen voor ons eigen publiek en als je dat gaat zitten beledigen, dan krijg je hem terug.”

Douchen

Maarten is overal boos over, aldus Johan. “Toen hij bij ons zat in Scheveningen, had hij net in een interview gezegd dat hij zich zelden douchte. Nou, dat vind ik zelf. En toen begon Wilfred die show en zei hij: ‘Heeft u vanochtend uw edele delen nog gewassen?’”

Wilfred Genee: “Nee, hij zei: ‘Ik douche me een keer in de twee weken, maar ik maak wel elke dag mijn edele delen schoon.’ Toen vroeg ik dat en toen was het mis. Later heb ik hem een mailtje gestuurd dat het misschien niet zo gepast was en toen zei hij: ‘Zand over de edele delen.’ Tussen ons was het toen wel weer goed, dacht ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maarten van Rossem haalt continu uit naar Vandaag Inside. Beetje vermoeiend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen