André Hazes jr. dumpt Rachel live op televisie: ‘Ik neem afscheid’

André Hazes jr. heeft zijn omstreden moeder Rachel Hazes gisterenavond min of meer live gedumpt op televisie. “Iedereen van wie ik geen positieve energie krijg, daar neem ik afscheid van.”

Rachel Hazes en André Hazes jr. © SBS, RTL

Het is weer snel gegaan tussen André Hazes jr. en zijn moeder Rachel Hazes. Ze waren tot eind vorig jaar nog dik met elkaar – hij woonde zelfs bij haar in – maar dat liep al rap in de soep: zo ongeveer ten tijde van het uitlekken van zijn brief aan Sarah van Soelen kwam hun contact tot stilstand. Rachel ontkent dat zij die brief heeft uitgelekt.

Geen contact

Rachel repte in januari van een ‘verstoord contact‘ met André, in maart gaf hij aan ‘gepaste afstand‘ van haar te bewaren en in juni had hij het over ‘mi-ni-maal contact‘. En nu, bijna vier maanden later, spreekt André erover in nog veel definitievere bewoordingen, namelijk aan de talkshowtafel van Humberto Tan.

Humberto bracht het verstoorde contract gisterenavond ter sprake in zijn talkshow op RTL 4. “Sergio (Vyent, red.) vertelt net over dat hij geen contact heeft met zijn moeder. Ik dacht: dat moet jou aanspreken hoe hij erover praat. “

Afscheid

Dan laat André zonder blikken en blozen het woord ‘afscheid’ vallen. “Ja, absoluut. Dat is niet alleen in die situatie, maar íedereen van wie ik geen positieve energie krijg, daar neem ik afscheid van.”

Weet Rachel dat al? Dat André voor zichzelf al afscheid van haar heeft genomen? Pijnlijk. “Ik heb mijn sores wel gehad, ik heb mijn pakkie gehad, ik heb op de blaren gezeten van mijn eigen dingen. En mensen die niet mee kunnen gaan op het stuk wat ik nu wil, die kan ik niet meer in mijn leven hebben.”

Kaartverkoop

André reageert ook op zijn teleurstellende kaartverkoop. “Ja, kijk. Twee jaar geleden zou mijn ego spreken en zou ik er heel erg gepikeerd om raken, denk ik. Ik heb bepaalde dingen wel geleerd en ik ben heel realistisch. De show van mijn vader had bijvoorbeeld 24 duizend fans altijd. Als hij een show gaf, kwamen er altijd 24 duizend mensen heen.”

Hij vervolgt: “Ik kwam na zijn overlijden met Leef en toen heb ik die 24 duizend gewoon overgenomen, want die dachten: hé, dat is fijn. Toen kwam ik uit die kliniek en besefte ik: word ik gelukkig van wat ik doe? Ik ben met nieuwe muziek gekomen, waardoor sommige mensen ook afgehaakt zijn. Ik moet opnieuw beginnen.”

Volle zaal

Al met al lijkt het erop dat André straks in Ahoy staat zonder dat de zaal is uitverkocht. “Natuurlijk wil ik een volle zaal, dat maakt de show veel leuker, maar als er straks 10 duizend man in de zaal zitten, dan maak ik net zo’n feest. Ik vind het echt niet erg om opnieuw te moeten bikkelen.”

Tot slot: hoe gaat het met zijn verslavingen? “Het gevaar ligt altijd om de hoek. Als ik kijk naar Dave Roelvink, die na drie jaar opnieuw de kliniek in is, dan denk ik: hoe kan het gebeuren? Ik weet namelijk dat hij er net zo sterk in stond als ik. De makkelijkste stok achter de deur is mijn zoontje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat gebeurt er als Rachel Hazes op visite gaat bij de nieuwe goednieuwsshow van SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen