Matthijs van Nieuwkerks föhn lijkt kapot: geen enkel volume meer

Matthijs van Nieuwkerk ontsloeg ooit zijn visagiste omdat hij boos was op haar föhn, maar nu is het al helemaal een drama. Na bijna een jaar tv-afwezigheid lijkt zijn kapsel verwaarloosd.

Matthijs van Nieuwkerk © SBS

Het was een mooie publiciteitsstunt van Özcan Akyol: voor de presentatie van zijn nieuwe roman had hij gisteren Matthijs van Nieuwkerk uitgenodigd om dat boek in ontvangst te nemen. Er was alleen een cameraploeg van Özcans eigen Vandaag Inside bij, dus de gevallen DWDD-ster had geen last van allerlei persmuskieten. Hij was zichtbaar comfortabel.

Matthijs’ föhn kapot?

Misschien wel iets té comfortabel. Hoewel Matthijs natuurlijk wist dat hij bij dat evenementje volop in de belangstelling zou staan, stond hij er niet bepaald opgedoft bij. Er zat werkelijk geen énkel volume in zijn kapsel. En dat terwijl hij ooit zijn visagiste Jelleke van Rijsoort ontsloeg omdat hij haar föhn niet goed genoeg meer vond.

Is Matthijs eigen föhn nu ook kapot? Of is hij gewoon niet zo ijdel meer? Eén ding is zeker: een kleine opfrisser kan hij wel gebruiken, zeker nu hij zo nadrukkelijk voorsorteert op een comeback. Luuk Ikink aan de desk van RTL Boulevard: “Rob, Matthijs doet dat steeds vaker, hè? Even naar buiten, even zijn gezicht laten zien.”

Rebels

Ja, beaamt collega Rob Goossens daarop. Al ziet hij dit vooral als een pr-stuntje van Özcan. “Matthijs zal wel denken: ik moet toch een keer weer op televisie komen, en nu is het ook lekker voor Eus, want die wil toch een beetje rebels overkomen. Die weet allang dat heel Nederland het prima vindt als Matthijs van Nieuwkerk terugkomt.”

Nu bijna iedereen over de brug is, neemt Özcan ogenschijnlijk het voortouw voor zijn comeback. “Nu lijkt het of Özcan een heel spannende overhandiging van het eerste boek heeft gedaan.”

Heel erg ontroerd

Matthijs was tijdens de presentatie lyrisch over Özcan. “Ik ben eigenlijk altijd ontroerd door je. Je mateloze honger, zin en gretigheid in alles wat je doet. Bij VI ook, een beetje die opiniefabriek, een beetje meebabbelen, dat kun je ook goed!”

René van der Gijp vindt dat Matthijs hem wel héél erg onderslijmt. “Ik wist dat Matthijs dit kon, maar hij slaat nu wel echt een beetje door hoor, hé.”

Volste recht

Özcan vindt het leuk dat Matthijs zijn uitnodiging heeft geaccepteerd. “Mensen vroegen mij waarom ik hem heb gevraagd om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Waarom niet dan?”

Johan Derksen: “O nee, dat is je volste recht. Die jongen is volledig ten onrechte eruitgegooid en gecanceld.”

Petje

Op een gegeven moment zette Johan maar een petje op:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Matthijs een kappertje nodig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen