Chazia Mourali strijdt voor klimaat, gaat dit jaar niet op wintersport

Chazia Mourali vindt het belangrijk om bewust te leven. Zo wil ze een bijdrage leveren aan de strijd tegen klimaatverandering. Een voorbeeld? “We gaan dit jaar niet op wintersport.”

Chazia Mourali © NTR

Bewust leven is een belangrijk thema voor NPO-presentatrice Chazia Mourali, bij de meeste mensen nog bekend van haar strenge typetje in De Zwakste Schakel. Ze vindt het ook waardevol om dat door te geven aan haar 16-jarige dochter. “Ze is op haar elfde gestopt met vlees eten”, aldus de presentatrice in De Telegraaf.

Geen wintervakantie

Waar die dochter nu is? Op vakantie. Maar dan wel een klimaatvriendelijke vakantie. “Nu is ze op reis naar Rome met school. Ze mocht kiezen of ze met de trein ging of het vliegtuig, dan kiest ze voor de trein.”

Geweldig allemaal. Waren er maar meer kleine Chaziaatjes. En grote Chazia dan? “We hebben besloten dit jaar niet op wintersport te gaan, maar lekker wandelen bij Maastricht. Wij maken soms wandelingen in de Belgische heuvels waar we geen hond tegenkomen, daar hoef je niet voor naar Zweden.”

Mount Everest

Chazia wil dat de mensen voortaan wat dichterbij op reis gaan. “Ken je die foto’s van de Mount Everest met files erop? Of dat mensen naar India of Thailand moeten om innerlijke rust te vinden. Doe dat lekker hier!”

Na een leven lang lekker gereisd te hebben, is Chazia op haar 60ste tot rust gekomen. Nu kan de rest ook wel minder gaan reizen, vindt ze. Zo moeten we allemaal een steentje bijdragen. “Er zijn nu al kinderen die zeggen dat ze geen kinderen willen. Die totale angst.”

Zestig jaar

Is Chazia een tevreden zestiger? “Zeker. Ik ben gezond, heb het programma van mijn dromen, een man die van me houdt, de leukste dochter en lieve vrienden.”

“Wat kan ik wensen behalve wereldvrede en minder klimaatproblemen?”, besluit ze.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chazia Mourali slaat dit jaar wintersport over. Respect?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen