Matthijs van Nieuwkerk niet naar Talpa, meldt boezemvriend Eus

Özcan Akyol maakt een eind aan de geruchten dat Matthijs van Nieuwkerk een transfer naar Talpa zou overwegen. Daar is volgens hem geen sprake van. “Die komt niet. Zeker weten.”

Matthijs van Nieuwkerk en Özcan Akyol © NPO, SBS

Er wordt de laatste tijd ontzettend veel gespeculeerd over de tv-toekomst van Matthijs van Nieuwkerk, nu er sprake is van een vertrouwensbreuk met BNNVARA. Hij kan sowieso bij Omroep MAX terecht, maar er is ook een vacature op de late avond van RTL 4. En zijn goede vriend Frans Klein werkt nu als tv-baas van Talpa.

‘Klopt niks van’

Iedereen struikelt over elkaar heen om Matthijs een transfer naar het mediabedrijf van John de Mol te ontraden, maar volgens Özcan Akyol is daar ook helemaal geen sprake van. Hij is goed bevriend met de gevallen DWDD-ster.

Wilfred Genee vroeg het gisterenavond aan Özcan in Vandaag Inside. “Matthijs van Nieuwkerk binnenkort bij deze zender, hoe zit dat? Wanneer komt hij binnen bij ons? Weet je dat al?”

Özcan overtuigd: “Klopt niks van. Nee, die komt hier niet.”

‘Weet je zeker?’

Wilfred lijkt het niet uit te sluiten. “Directeurtje kwam hiernaartoe om ons binnen te halen, Frans Klein kwam hiernaartoe om Matthijs binnen te halen.”

Özcan: “Die komt niet.”

René van der Gijp: “Dat moet hij ook niet doen.”

Özcan: “Nee.”

Wilfred: “Dat weet je zeker?”

Özcan: “Je bent vandaag wel op jacht naar scoops. Ja.”

Honderd procent

Wilfred blijft doorvragen. “Honderd procent?”

Özcan: “Die komt niet.”

Wilfred: “Honderd procent?”

Özcan: “Ik weet niet wat er in de toekomst gebeurt, maar nu is er geen sprake van.”

Johan: “Heb jij hem toegesproken dat dat slappe interview nergens op slaat? Dat heeft zijn omgeving hem waarschijnlijk wijsgemaakt dat hij dat moet doen.”

Özcan: “Ik heb hem nog niet gesproken. Hij zit in het buitenland.”

‘Schrok ervan’

Johan vindt Matthijs’ grote sorry-interview veel te nederig. “Ik schrok ervan, weet je dat?”

Özcan: “Ben je geschrokken?”

Johan: “Dat hij zo nederig was en zo door het stof ging om terug te kunnen komen. Je moet op een gegeven moment wel een beetje overeind blijven, hè?”

Özcan: “Ik vond het ook te. Te veel tekst, te veel boetekleed, te veel foto’s, te veel begrip voor iedereen. Die man heeft niemand vermoord ofzo. (…) Misschien heeft hij wel de angel eruitgehaald. Hij heeft zich laten zien, want er was nu zo’n verhaal dat hij als kluizenaar en zwerver leefde en weet ik veel wat. Maar ik vond het een onnodig stuk.”

Tv-interview

Uiteindelijk heeft Matthijs gekozen voor een interview met NRC. Maar hij zou toch een tv-interview met Coen Verbraak doen? “Die ambitie had hij wel, ja”, zegt Özcan.

Komt er alsnog een tv-interview? “Dat weet ik niet, maar volgens mij staat er niets op de planning. Ik heb hem wel gesproken.”

Denkt Matthijs er momenteel over na? “Nu niet, nee. Ja, sorry.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Paul de Leeuw (boezemvriend van Frans Klein) wél geschikt vinden voor SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen