Youp van ’t Hek na horrorcijfers Yvon Jaspers: ‘Zij is beetje klaar!’

Youp van ’t Hek denkt dat het na de horrorcijfers van Boer Zoekt Vrouw wel duidelijk is: het is inmiddels wel een beetje klaar met Yvon Jaspers. “Dat imago moet opgekalefaterd worden!”

Youp van 't Hek en Yvon Jaspers © NPO, Linelle Deunk

Het enorme succes van Boer Zoekt Vrouw lijkt na negentien jaar wel een beetje voorbij. Het nieuwe seizoen van de boerendatingshow met Yvon Jaspers is vorige week historisch slecht van start gegaan. En dat is behoorlijk geschrokken, want de presentatrice is echt alléén maar relevant omdat dat programma altijd zo goed scoorde.

‘Yvon is klaar’

Nu dat verleden tijd is zullen in huize-Jaspers alle alarmbellen afgaan. “Yvonne Jaspers haar imago moet met spoed opgekalefaterd worden”, stelt cabaretier Youp van ’t Hek in zijn column in NRC.

Het lijkt erop dat haar trucje anno 2023 gewoon niet meer werkt, aldus de komediant. “Haar quasiromantische datinggedoe met eenzame boeren is een beetje klaar. Misschien moet ze voortaan een reëler beeld van de boeren schetsen. Gewoon zeggen hoe het echt zit.”

Martelkippen

Het is gewoon bedrieglijke televisie, vindt Youp. Het is volgens hem tijd dat de waarheid verteld wordt. “Iets over duizenden martelkippen in een donkere schuur of dat er toch weer meer megastallen bijgekomen zijn en wat de schade voor ons milieu is.”

Al vraagt Youp zich af of dat voor Yvon wel de oplossing is. “Of kijkt er dan helemaal niemand meer? Domweg omdat de waarheid niet gezellig is.”

‘Kakelk*t’

Youp knapte vier jaar geleden behoorlijk op Yvon af na haar ietwat bizarre optreden in de talkshow van Jeroen Pauw. Daar zat ze heel hysterisch te doen over de felle kritiek op haar gulzige geschnabbel. “Het was het meest gênante stukje televisie dat ik ooit zag”, zei de cabaretier destijds.

Het allerpijnlijkst? Yvon hield haar boze BN’er-tirade tegenover de vader en oom van de vermoorde Anne Faber. “Je zag de broers kijken naar het kirrende kijkcijferkanon met haar kant-en-klare narcistische praatje. Het verschrikkelijke amateurtoneel van een kakelk*t.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Anita Witzier (ook KRO-NCRV) geschikt is voor de presentatie van Boer Zoekt Vrouw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen