Boer Zoekt Vrouw opeens geen grote hit meer: ‘Dit is schokkend’

Een historisch moment: het zou zomaar kunnen dat het enorme succes van Boer Zoekt Vrouw verleden tijd is. Het nieuwe seizoen is zwáár teleurstellend van start gegaan. “Schokkend!”

Boer Zoekt Vrouw © KRO-NCRV

Het is al negentien jaar lang op de buis: Boer Zoekt Vrouw. Maar Yvon Jaspers die continu met een hooivork door het beeld rent, zit de kijker daar nog wel op te wachten? Het zou zomaar eens over kunnen zijn met de kijkcijferpret, want het nieuwe seizoen scoorde gisterenavond echt zwáár teleurstellend. Echt hele doorsnee kijkcijfers.

Kijkcijferhooligan

De televisiebazen houden de scores tegenwoordig geheim – lekker Noord-Koreaans, zo proberen ze kijkcijferflops onder de pet te houden – maar gelukkig hebben we kijkcijferhooligan Tina Nijkamp nog. De oud-bazin van SBS 6 heeft net als honderden anderen prominenten toegang tot de scores en die ramt ze elke ochtend in haar Instagram-stories.

Tina verklapt nu dat er gisteren écht weinig mensen hebben gekeken naar Boer Zoekt Vrouw. “De vraag die iedereen heeft vanochtend is: wat scoorde Boer Zoekt Vrouw?”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Schokkend

Nou, buitengewoon magertjes dus. “Dat vind ik toch wel schokkend en heel onverwacht, maar Boer Zoekt Vrouw scoort veel minder hoog dan voorheen. Gisteren keken er 1.369.000 kijkers. Voorheen waren dat er altijd meer dan 2 miljoen, vaak bijna 3 miljoen. En ook voor het eerst: Yvon Jaspers is ingehaald door Linda de Mol.”

Linda was gelijktijdig druk met haar gouden koffertjes in de weer. “Linda had met Miljoenenjacht 1.389.000 kijkers. Ook het Journaal heeft meer kijkers: 1.525.000. Sta perplex eigenlijk. Ok, er was niet heel veel buzz en de internationale versie scoort altijd wat minder dan de ‘normale’ versie, maar dan nog.”

Kijkcijferkastjes

Tina kan het niet geloven dat Boer Zoekt Vrouw opeens een doorsnee scorend programma is. “Wat is de invloed van het nieuwe kijkonderzoek? NPO lijkt daar meer last van te hebben dan SBS 6 of RTL 4.”

Voor Yvon is het hopen op veel uitgestelde kijkers, schrijft Tina. “Dat zal vast goed gaan komen, 2 miljoen zal wellicht aangetikt gaan worden, maar de 3 miljoen kijkers lijkt voorlopig nog even buiten bereik.”

‘Genoeg ervan!’

Tv-recensent Wilfred Takken van NRC denkt dat de kijker boerenmoe is. “De kijkers lijken langzaam genoeg te krijgen van Boer Zoekt Vrouw. Zondagavond keken er slechts 1,4 miljoen mensen. Iets meer dan naar B&B Vol Liefde, maar lang niet zo veel als voorheen, toen het programma twee tot drie miljoen mensen trok, ooit zelfs vijf miljoen.”

Er was twee keer eerder een internationale versie van Boer Zoekt Vrouw, legt Tina uit. Die trapten af met 3,4 en 3,7 miljoen kijkers. “Van 2009 tot en met nu heeft INCLUSIEF uitgesteld kijken geen enkele reguliere aflevering onder de 3 miljoen kijkers gescoord.”

Al met al dus een historische ommezwaai en een potentieel drama voor Yvon Jaspers.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het misschien tijd om Yvon Jaspers te vervangen bij Boer Zoekt Vrouw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen