Ronald Molendijk fakkelt Gordon wederom af: ‘Album héél slecht’

Ronald Molendijk laat niet los. Vlak nadat hij Gordon ‘knettergek’ noemde, haalt hij nu uit naar de kwaliteit van zijn laatste album. “Het is gewoon geen goed album”, sneert hij.

Gordon en Ronald Molendijk © NPO, SBS

Het is bij Gordon niet bepaald in goede aarde gevallen dat Ronald Molendijk hem ‘knettergek‘ heeft genoemd. De zanger vindt het belachelijk dat hij steeds voor labiel of gek wordt uitgemaakt. Is er misschien ook nog inhoudelijke kritiek? Ja, volgens Ronald is dat nieuwe album van Goor ook verschrikkelijk slecht. Én wordt het slecht beluisterd…

‘Hélemaal niks!’

Gordon is ondanks een eerdere belofte om zijn muzikale comeback af te breken toch weer begonnen met het promoten van zijn nieuwe album. “Dat zijn dagkoersen bij hem”, zegt Story-baas Guido den Aantrekker in Shownieuws. “Het album doet het best aardig. Op Spotify wordt het goed gestreamd. Laat Me is een kleine 30 duizend keer afgespeeld.”

Collega Ronald weet niet wat hij hoort. Wát een onzin, reageert hij. “Je geeft aan dat het album het best goed doet, maar de gemiddelde streams die hij op z’n nummers haalt zijn 27 of 30 duizend. Voor een album van de grootte van de statuur van Gordon is dat hélemaal niks.”

Onder vuur

Guido denkt dat Gordon daar niets aan kan doen. “Nee, maar goed, het is ook een album wat aardig onder vuur ligt.”

Ronald: “Nee, het album ligt niet onder vuur. De prestaties liggen onder vuur.”

Guido: “Ja, precies. Hij heeft dat album ook live gezongen en het kan best zijn – ik bekijk het altijd positief – dat het dan nog misschien wel heel erg meevalt.”

Ronald: “Jij bekijkt het positief, dat is ook nieuws.”

Kort door de bocht

Guido verkoopt echt onzin, aldus Ronald. “Het is een beetje kort door de bocht om te zeggen dat het album niet wordt opgepakt, omdat er kritiek op het album was. Het is gewoon geen goed album, want de consument heeft altijd gelijk.”

Wat is er precies niet goed aan dat album? “Als de consument het niet aanklikt, dan is het gewoon niet goed.”

Guido: “Ligt het aan de muziek of zijn ze een beetje Gordon-moe?”

‘Ligt aan muziek!’

Het eerste, aldus Ronald. “Het ligt per definitie aan de muziek, want ik denk dat als Gordon morgen een hit zou scoren, dat elke consument hem weet te vinden.”

“Er is heel veel te zeggen tégen streamen, maar een ding is er voor: als de consument op het laatste nummer van Kris Kross, Tino en de oude André Hazes erop binnen no time 50 miljoen keer wordt gestreamd, dan heeft de consument gekozen en dus gelijk.”

En helaas voor Gordon kiest de consument níet voor hem…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon covert op zijn album klassiekers van onder anderen Ramses Shaffy en Herman van Veen. Gotspe?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen