Frank Lammers krijgt vuistslag van SBS-ster: ‘Die man is f*cked up!’

Frank Lammers, het gezicht van de Jumbo, incasseert een flinke vuistslag. Is Glennis Grace weer bezig? Nee, ditmaal is haar goede vriend Ronald Molendijk woest. “Dit is f*cked up!”

Frank Lammers © RTL

Er is een heel gedoetje over NPO-ster Diederik Ebbinge die zijn schnabbel als de stem van Aldi verliest. Aan wie? Nou ja, aan wat… Aan artificial intelligence, oftewel een kunstmatige stem. Hij raakt daarmee een lucratieve klus kwijt en sommige andere sterren voelen de bui al hangen. Vooral Jumbo-miljonair Frank Lammers maakt zich nogal druk.

Frank gaat los

Frank heeft zelfs een heel filmpje opgenomen voor Shownieuws. Hierin briest hij: “Er zit geen gevoel in. Dat is wat een computer namelijk niet kan en wat wij acteurs wel kunnen, dus ik wens ze veel succes. Ik denk dat ze op hangende knietjes terug bij Diederik komen en ik hoop dat hij dan twee keer zoveel vraagt.”

“Daarnaast, en dat vind ik nog veel erger… Dit zijn multinationals, en die hebben ook gewoon een verantwoordelijkheid naar de maatschappij, dus je kan wel de stem vervangen voor een computer en het kassameisje door een zelfscanner, maar daarmee dien je de maatschappij niet. Waar is het dan om te doen? Om zoveel mogelijk geld te verdienen? En naar wie gaat het geld?”

Niets nieuws

Ronald Molendijk, een van de sterren van de showrubriek op SBS 6, geeft het antwoord. “Naar de mensen die eigenaar zijn van het bedrijf. Dat is toch niets nieuws?”

Collega Tooske Ragas: “Ja, de aandeelhouders.”

Ronald: “Ja, nou ja, of gewoon de baas. De eigenaar. De mensen die die winkel gewoon uitnutten. Dat is waar het geld heen gaat en dat werkt zo in onze maatschappij. Dat heet gewoon kapitalisme, dus ik weet niet waar die man zich druk over maakt.”

Huizen kopen

Als er íemand is die profiteert van het kapitalisme, dan is het Frank Lammers wel, sneert Ronald. “Het is wel heel raar dat hij nu ineens die kaart trekt terwijl hij jaar in jaar uit gewoon huizen koopt van de opbrengsten van z’n Jumbo-schnabbel én z’n TUI-schnabbel, waarbij je in het vliegtuig wordt gestopt om zo goedkoop mogelijk in Turkije aan de kust te gaan liggen.”

“Dus what the f*ck? Dat is wel een beetje een dubbele moraal. Hij werkt toch gewoon zelf mee aan het in de lucht houden van die grote bedrijven? Dan moet je gewoon zeggen: sh*t, er wordt hier te veel geld verdiend door TUI en Jumbo, ik ga daar als stemacteur even m’n stem niet aan lenen. Nu gaat hij ineens moeilijk doen.”

F*cked up

Ronald is klaar met Frank. “Ik vind dit heel erg f*cked up. Als je ergens tegen bent, moet je er gewoon niet aan meedoen. Dan moet je niet een factuur sturen aan de Jumbo omdat je de hele tijd pasteitjes moet aanprijzen voor 2 euro per tien stuks. Dan moet je zeggen: ik doe hier niet aan mee en ik haal alle boodschappen bij de boer. Doet hij toch niet?”

Uiteindelijk wil ook Jumbo kosten besparen om de marges te vergroten, besluit hij. “Dat doet de Jumbo ook! Dan moet je óf niet meedoen óf wel meedoen. Je stuurt óf die factuur omdat je een stemacteur wil zijn of je stuurt hem niet. Hij moet niet van die rare opmerkingen maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frank Lammers gaat los op Aldi. Probeert hij zijn eigen hachje te redden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen