René van der Gijp stampt Paul de Leeuw aan: ‘Dit was héél slecht’

René van der Gijp is meedogenloos. Vanwege de massale kritiek lígt Paul de Leeuw al weerloos op de grond, maar de voetbalanalist stampt hem nog even verder aan. “Dit was héél slecht.”

René van der Gijp en Paul de Leeuw © SBS 6

Het is ongelooflijk hoeveel kritiek Paul de Leeuw te verduren krijgt vanwege zijn nieuwe programma Hotel Hollandia. De 61-jarige presentator zette mooie kijkcijfers neer, maar wordt gruwelijk te grazen genomen door X’ers en tv-critici. Hij heeft bovendien gezorgd voor Angela de Jongs pittigste column in heel lange tijd.

Rare persiflage

René van der Gijp toont geen mededogen en gaat er aan tafel van Vandaag Inside ook nog even overheen. “Ach, jongen, schei uit. Wat héél, echt héél slecht was, was het begin. Dat die twee met elkaar stonden te praten achter de balie.”

De sketches en imitaties waren volgens René van een erbarmelijk niveau. “Toen kwam Jan Slagter binnen, die ging naar Marco Borsato toe, dat was ook heel slecht en toen was heel slecht dat Paul een soort rare persiflage ging geven op Harry Mens, dus de eerste tien minuten waren ténenkrommend.

‘Komt niet goed’

Wilfred Genee merkt vals op: “Nou, de laatste ook hoor.”

René: “Die waren het ook, maar als je de eerste tien minuten zó slecht begint, dan komt het niet meer goed, weet je.”

Wilfred: “Ja, dat is waar.”

Johan Derksen: “Ik heb het niet gezien, maar ik heb Angela gelezen en in dat soort columnpjes is ze uitermate bedreven, hè?”

René: “Het was echt slecht.”

Miljoen kijkers

Sam Hagens nuanceert: “Maar wel meer dan een miljoen kijkers, hè?”

Wilfred: “Omdat het heel erg gehyped is.”

Johan: “Nieuwsgierigheid, hè? Maar het gaat nu spannend worden voor ze.”

Wilfred: “Ik vond het ook zo ongemakkelijk. Die interviews ook…”

René: “Als ze hem (Johan, red.) nadoen ook. Ging hij ook nog zingen… Het was echt slecht.”

Niet meer in VI

Paul was vorig jaar een aantal keer te zien als gast in Vandaag Inside, maar zijn laatste optreden was voor de kaarsrel. Het beviel van beide kanten niet. Zo vond René dat Paul te veel inging tegen Johan: “Verleden keer wilde Paul Johan wijsmaken dat hij ongelijk had, maar dat had niet veel zin. Maar dat is ook ons programma helemaal niet.”

En zelf voelde Paul zich niet comfortabel aan tafel: “Ik dacht: ik geloof dat ik in een moeras van meningen terechtkom, waar ik in mee wordt getrokken, wat ik niet wil. Ik voelde me soms ook heel erg van: wat zeggen ze nou?! Ik wilde dat dan tegenspreken, maar dat was niet de bedoeling. ‘Meningen zijn meningen.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het beter is als Paul de Leeuw per direct alle typetjes uit de show haalt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen