Paul de Leeuw wil niet meer aanschuiven in Vandaag Inside

Paul de Leeuw wil niet meer aanschuiven als tafelgast in Vandaag Inside. Hij vreest daar verstrikt te raken in een ‘moeras van meningen’. “En het was niet de bedoeling dat ik hen tegensprak.”

Paul de Leeuw © Vandaag Inside

Het liefst hebben de mannen van Vandaag Inside alleen maar jaknikkers om zich heen, zoals Hélène Hendriks. Hoewel een tegendraadse mening juist hét recept is voor spannende televisie, ziet met name René van der Gijp dat niet zo zitten. Hij ergerde zich toen Paul de Leeuw zich aan tafel begon te verzetten tegen Johan Derksen.

Paul botst bij VI

René maande Paul om niet zo tegen Johan in te gaan (“dat is niet het format”). “Verleden keer wilde Paul Johan wijsmaken dat hij ongelijk had, maar dat had niet veel zin. Maar dat is ook ons programma helemaal niet. Als hij wat zegt, dan kan ik hoogstens zeggen: ‘Nou, dat vind ik niet’, maar wat kan mij het nou schelen dat hij dat zegt? Hij is 74.”

Tot overmaat van ramp begon Paul het ook nog eens fanatiek op te nemen voor zijn goede vriend Jeroen van der Boom, terwijl hij volgens de VI-mannen unaniem ‘een lul’ is. “Nee, het is geen lul! Het is geen lul!”, reageerde de NPO-ster gepikeerd. Na die bewuste uitzending, medio maart, hebben we Paul niet meer gezien bij VI.

‘Ik wil niet meer’

Paul is een dikke maand voor de kaarsrel uitgestapt. “Ik ben al iets eerder gestopt, omdat ik dacht: ik geloof dat ik in een moeras van meningen terechtkom, waar ik in mee wordt getrokken, wat ik niet wil. Dat gebeurde uiteindelijk toen met die Brunswijk”, vertelt de presentator in de podcast Dit Komt Nooit Meer Goed.

“Ik was net op tijd weg, maar toch was het spannend om daar te zijn en dat mee te maken. Je zat wel in een enorm ander gebied, maar dat vond ik heel spannend. Om daar als homoseksueel tussen te zitten. Ik voelde me soms ook heel erg van: wat zeggen ze nou?! Ik wilde dat dan tegenspreken, maar dat was niet de bedoeling. ‘Meningen zijn meningen.’”

Zwartepiet

De kaarsuitspraken van Johan gingen volgens Paul veel te ver, maar hij is nu wel weer gaan kijken. “Ik ben ook wel weer gaan kijken en ik vermaak me nog steeds met de jongens, alleen ik wil er niet meer mee te maken hebben. Ik wil me er niet van distantiëren, maar ik vind het zo moeilijk omdat ik het er soms dan niet mee eens ben.”

Hij vervolgt: “In het geval van Steven Brunswijk was het heel duidelijk dat er een verhaal werd verteld en als je ook het publiek zag, dan was het van: wat gebeurt hier nu?! Pas later werd het een enorme rel. Een terechte rel overigens. Maar dan krijgt die Brunswijk eigenlijk ook de zwartepiet toebedeeld. Dan moet je je opeens gaan verweren en excuseren.”

Steven was te gast in de uitzending waarin Johan zijn kaarsuitspraken deed. Twee later distantieerde hij zich van het VI-trio in de talkshow Op1. René wil hem niet meer in de uitzending hebben. En Paul zien we er dus óók niet meer terug.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Paul de Leeuw wil niet meer aanschuiven in Vandaag Inside. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen