Paul de Leeuw ook aangepakt door Aran Bade: ‘Dit is niet grappig’

Paul de Leeuw heeft na een onverbiddelijke Angela de Jong ook de showkenner van RTL Boulevard over zich heen gekregen: Aran Bade. “Ik moest eigenlijk echt geen een keer lachen.”

Paul de Leeuw en Rob Kemps © NPO, RTL

Er is flink wat kritiek op de Paul de Leeuw-show Hotel Hollandia: veel kijkers vinden het zwaar tegenvallen waarmee hij afgelopen zaterdagavond kwam. Angela de Jong heeft een genadeloos harde column geschreven en daar is Sanne Wallis de Vries een beetje pissig over. Maar ook Aran Bade, de showkenner van RTL Boulevard, komt heel erg fel uit de hoek.

Verwarrend programma

Aran sluit zich aan bij Angela. “Ik vind het wel een beetje terecht wat Angela zegt. Als de meest vileine grap bij een satirisch programma van de presentator zelf komt en niet van het cabaretteam, dan heb je wel een probleem. Ik moest eigenlijk geen een keer lachen en ik gun het wel Paul de Leeuw”, zegt hij in de showrubriek.

Het had leuker geweest als dit programma van Paul wél een inhoudelijk succes was, aldus Aran. “Ik bedoel: na zoveel jaar is hij weer terug op de zaterdagavond van NPO 1, maar het is een heel verwarrend programma.”

Geen kritische vragen

Aran vindt vooral de kritiekloosheid van Paul slecht. “De interviews met Rob Kemps en Rachel Hazes ook… Twee types waarvan je denkt: daar kun je héél veel kritische vragen aan stellen, maar dat gebeurde niet. Dat gedeelte vond ik frustrerend. En dan het cabaret dat eigenlijk helemaal niet grappig was… Dat maakt het bij elkaar een slappe hap.”

Toch is het wel een kijkcijfersucces. “Hij heeft meer dan een miljoen kijkers en na veertien jaar Linda de Mol verslagen op de late avond. Ik denk dat heel veel mensen wel nieuwsgierig zijn. De tweede aflevering wordt natuurlijk heel belangrijk voor Paul. Ik denk dat de kijker misschien toch afhaakt.”

Plaksnor

De kijker zal het ondermaats vinden, vreest Aran. “Johan Derksen bijvoorbeeld. Dat is een heel scherpe man en de meest vileine man die we hebben. Als je die met een plaksnor en een beetje smoezelig pruikje na gaat doen, dan moet je daar overheen. Dan moet dat nóg grappiger en nóg harder zijn. Dat was het niet en dan krijg je een slap aftreksel.”

Hij vervolgt: “Ik denk ook wel dat we verwend zijn door de heren van Even Tot Hier, Jeroen en Niels. Die zijn van zó’n niveau… Owen Schumacher en Paul Groot kennen we van Koefnoen en die kunnen daar niet overheen. Dan is de tijd van pruikjes en plaksnorren volgens mij ook voorbij. Ze moeten aan de bak.”

‘Wordt lastig’

Het is cabaret van schoolniveau, besluit Aran. “Ik moest ook aan Remko Vrijdag denken, de cabaretier die ooit bij het Televizier-gala Mark Rutte nadeed. Toen zei Chantal Janzen de legendarischer woorden: ‘Genoeg gelachen.’ Dat gevoel beklijft nu en het wordt voor de schrijvers lastig om eruit te komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes kreeg geen enkele vraag over de erfeniskwestie. Gênant of prima?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen