Jeroen Pauw vals over Jan Slagter: ‘En Matthijs? Erg slap excuus!’

Het houdt maar niet op met al die misdragende celebrities: nu is de Amerikaanse talkshowhost Jimmy Fallon weer aan de beurt. “Heeft Jan Slagter al gereageerd?”, bitcht Jeroen Pauw.

Jeroen Pauw, Jan Slagter en Matthijs van Nieuwkerk © RTL

Op televisie is het lachen, gieren, brullen, maar achter de schermen alleen maar brullen. Althans, dat zeggen ze over de Amerikaanse talkshowhost Jimmy Fallon, die inmiddels al zijn excuses heeft aangeboden. Aan de andere kant zijn er ook mensen die vinden dat types als hij slachtoffers zijn van woke. “Heeft Jan Slagter al gereageerd?”, bitcht Jeroen Pauw.

Olifant in kamer

Waar Jan Slagter altijd in de bres springt voor misdragende mannen die een tikje fout zijn, staat Jeroen heel anders in die discussie. Kan hij zich verplaatsen in zo’n Jimmy Fallon? “Nou, eigenlijk niet. Maar de olifant in de kamer is natuurlijk Matthijs van Nieuwkerk”, reageert hij desgevraagd op NPO Radio 1.

Hij vervolgt: “Ik ben vijftien jaar lang de buurman van Matthijs geweest in de meest letterlijke zin. Onze programma’s, onze redacties stonden naast elkaar. We deelden dezelfde studio en regie. Dus dan zit je er dicht op. En ik heb daar ook eigenlijk nooit iets van meegekregen van zijn gedrag, anders dan dat je in de wandelgangen wel eens wat hoort.”

Champions League

Het stoort Jeroen dat er steeds geroepen wordt dat Matthijs in de hoogste klasse werkte, als een soort excuus. “Wat ik er altijd vervelend aan vind is dat er wordt gezegd: ‘Ja, maar weet je, dit is Champions League wat wij doen. Dit is heel erg belangrijk waar wij mee bezig zijn.’ En dat dat een soort argument wordt.”

Hij vervolgt: “Weet je, er zijn ook andere collega’s die de late night talkshow een sportprestatie hebben genoemd. Ik denk dat dat allemaal ontzettend overdreven is en dat het ook argumenten zijn die je niet mag gebruiken als je gedrag niet oké is. Dat is onzin.”

Witte verf

Hoe kunnen de Matthijsen van deze wereld met beide benen op de grond worden gehouden? “Wat denk ik belangrijk is, in zijn algemeenheid, is dat je niet alleen bent. Dat er mensen om je heen zijn op het werk, die jou er een beetje bij houden als je eventueel de mist ingaat. Je moet natuurlijk ook weten wat jouw plek is.”

Hij vervolgt: “Ik heb een heel flauw voorbeeld. Ik kwam vroeger wel eens bij de Gamma, of nog steeds. Ik zei eens een keer tegen een vriend: ‘Dat vind ik zo’n fijne winkel. Ik was er twee weken geleden, had ik witte verf gehaald. Ik was er nu vandaag weer en die man zei: ‘Wilt u weer dezelfde verf, meneer Pauw?””

Heel aardig

Hoe reageerde die vriend van Jeroen daarop? “Toen keek hij mij zo aan en toen hij mij zo aankeek, dacht ik: ja, wat ben ik toch dom, ik denk dat die man heel aardig is, maar die man weet dat omdat ik Jeroen Pauw ben. Dus je bent iemand, ook al vind je het zelf van niet, waar een ander naar kijkt.”

Hij besluit: “Dat is een positie die je moet innemen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Jan Slagter een beetje een karikatuur van zichzelf begint te worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen