Coen & Sander lijken solo niet erg gelukkig: ‘Dit is niet mijn ambitie’

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zitten een halfjaar na hun gedwongen radiobreuk nog steeds niet lekker in hun vel. “Weet je, het is gewoon niet mijn ambitie om alleen te presenteren.”

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga © Radio 538

Het lijkt erop dat de gedwongen radioscheiding van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga diepe sporen heeft achtergelaten. De heren maken tegenwoordig solo radio voor Talpa, op de vrijdagmiddag na, maar daar vertellen ze in gesprek met RTL Nieuws met opvallend weinig enthousiasme over.

Grote Coen-show

Er valt een lange stilte als de heren wordt gevraagd of ze het wel leuk vinden om alleen te presenteren. Daarna zegt Coen: “Weet je, het is niet mijn ambitie om alleen te presenteren, de grote Coen-show te houden. Het is niet dat ik denk, hèhè, ik mag eindelijk alleen, eerder andersom.”

Hij vervolgt: “Ik denk dat mijn kracht er ook in zit om een podium te faciliteren waarop een creatieveling als Sander dan helemaal zijn gang kan gaan. Ik noem het maar de Wilfred Genee-functie. De andere twee zijn de sterren, maar Wilfred is wel degelijk net zo belangrijk. Zo zie ik mezelf ook een beetje.”

Op mijn gemak

Sander heeft dezelfde gevoelens. “Op vrijdagen voel ik me meer op mijn gemak. Dan gaan we gewoon verder waar we afgelopen juni zijn gebleven. Je voelt meteen weer wat voor krachten er dan vrijkomen.”

Solo kan Coen zichzelf niet voor de volle honderd procent geven. “Ik vind het heel erg leuk wat ik doe, maar op vrijdag ben ik honderd procent in mijn kracht.”

Warm bad

Het is vooral Coen die solo niet lekker zijn draai lijkt te kunnen vinden. Hij laat voortdurend blijken dat hij liever gewoon weer samen met Sander verder wil. “Het is een warm bad, elke vrijdagmiddag weer. Ik vind het nog steeds het allerleukste om te doen, daar ben ik heel eerlijk over.”

Op de vraag of ze samen weer een dagelijkse show zouden willen maken, antwoordt Sander: “Zeker!”

Coen: “De wind moet er de goede kant voor op staan, maar ja, natuurlijk. We zijn gelukkig allebei niet ongelukkig geworden in wat we doen, maar de liefde voor de Coen en Sander Show zal er altijd zijn.”

Fris en fruitig

Sander ‘gelooft heilig’ in het duo Coen en Sander. “Er zijn niet veel duo’s beter op radiogebied. We hebben natuurlijk ook al achttien jaar ervaring, maar ik denk dat we nog steeds fris en fruitig klinken.”

Coen: “Het is heel leuk om te merken dat we na achttien jaar samenwerken met jou praten en nog steeds allebei zeggen: op vrijdag gaan we samen de studio in en daar worden we gewoon heel gelukkig van.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen