‘Talpa verwijdert banner over veilige werksfeer na komst Frans Klein’

Talpa heeft een gele banner over respect op de werkvloer weggehaald bij de receptie na het nieuws over de komst van tv-bobo Frans Klein, verklappen juicemollen aan Yvonne Coldeweijer.

John de Mol, Frans Klein en Marco Louwerens © Talpa, NOS

Je zou met de schandalen rondom The Voice en Peter Gillis denken dat het mediabedrijf van John de Mol nog meer controverses probeert te vermijden, maar niets is minder waar. Terwijl er bij de publieke omroep nog een onderzoek naar hem loopt vanwege mogelijke betrokkenheid bij het DWDD-schandaal, is besloten om Frans Klein in huis te halen.

Gele banner weg

Yvonne Coldeweijer heeft daar gemengde gevoelens bij. “Wat de Talpa-medewerkers vooral is opgevallen, is dat na de bekendmaking ineens een gele banner is verdwenen bij de receptie. Na het Voice-schandaal is Talpa namelijk een ‘Mediapact Respectvol Samenwerken’ gestart, om een gezonde werkvloer te creëren”, schrijft ze op haar juicekanaal.

Ze vervolgt: “Sinds de lancering van deze campagne, stond deze hele banner bij de receptie… en sinds dit weekend is deze ineens verdwenen! De komst van Frans Klein staat namelijk nogal haaks op deze campagne. 😂 Aangezien er naar hem een onderzoek loopt bij de NPO vanwege wangedrag op de werkvloer.”

‘Talpa één grote grap!’

De komst van Frans maakt die banner ongeloofwaardig, aldus Yvonne. “De gele banner is daarbij natuurlijk een grote joke. Het valt in ieder geval enorm op bij de medewerkers dat de knalgele banner nu ineens verwijderd is. Te confronterend? Man man man.. het beleid bij Talpa is echt een grote grap.”

Vrij Nederland-baas Ward Wijndelts uitte gisteren ook al zijn onbegrip over de keuze van Talpa voor Frans: “Als er de laatste tijd één ding over zijn competenties duidelijk is geworden is dat hij niet zo’n goed luisterend oor heeft voor mensen die misstanden op dat gebied aankaarten.”

Marco eruit

Frans wordt bij Talpa de baas van de tv-zenders. Hij volgt Marco Louwerens op. Yvonne: “Sinds Frans Klein bij de NPO op non-actief is gesteld, heeft Talpa hem benaderd om voor hen te komen werken als directeur tv. Het idee was om Frans naast Marco te zetten, zodat ze samen directeurtje konden gaan spelen. Dat is echt een hele vreemde move.”

Ze besluit: “Volgens Talpa-spionnen waarschijnlijk omdat ze Marco niet konden ontslaan en dit trucje hebben uitgehaald in de hoop dat Marco dit niet zou trekken en ze hem er op deze manier uit zouden kunnen werken. (…) Hij heeft ook nog een flinke zak geld meegekregen om weg te gaan. 😂”

Menselijke maat

Het gevolg van Marco’s exit is wel dat de menselijke maat nu uit de Talpa-top is, zegt Johan Derksen op KIJK.nl. “Marco bracht het menselijke binnen de directie van Talpa. Het zijn allemaal wat koele managers, zakenlieden en Marco was de menselijke man”, aldus de Vandaag Inside-ster.

Hij vervolgt: “Ze hadden Marco er altijd bij moeten houden. Alleen al voor het ego en de uitstraling van de Talpa-directie. Kijk, ik heb niets tegen koele managers en zakenlieden, die heb je nodig aan de top van een bedrijf, maar iemand met een menselijke inbreng geeft het hele bedrijf een ander gezicht. Daar was Marco de ideale man voor.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het idee dat een veilige werksfeer hoog in het vaandel staat bij Talpa?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen