Maxime Meiland doet uitspraken over moslimjongens: ‘Bang? Nee!’

Maxime Meiland, bekend van de tv-hit Chateau Meiland en haar talloze interviews met Robbert Rodenburg, bevindt zich wederom op glad ijs. “Je bespreekt moslimjongens in je boek.”

Robbert Rodenburg en Maxime Meiland © YouTube

De Meilandjes verdwenen in 2021 bijna in de cancelafgrond: Erica Meiland had namelijk geroepen dat ze voor een boerkaverbod is. “Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in de Hoofdstraat in Noordwijk zien lopen. Dat is toch niet normaal? Gewoon niet doen hier”, brieste de conservatieve televisiester.

Door het stof

Maxime Meiland schaarde zich achter haar moeder. “Ze vindt vooral het hoofddoek dragen waanzin. Wat ook logisch is want waarom moet een vrouw haar haar verbergen omdat mannen een probleem hebben met hun seksualiteit. Zo wordt de vrouw weer de dupe”, reageerde de realitydochter.

En toen ontstond er paniek: Maxime werd gecanceld door de ene na de andere partner. Ze besloot vervolgens om door het stof te gaan: “Ik heb mijn les geleerd en ben met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen die zich persoonlijk geraakt hebben gevoeld door deze situatie.”

Gewaagde uitspraken

Nu doet Maxime echter wéér gewaagde uitspraken over hetzelfde onderwerp. Ze wordt er door de Weekend naar gevraagd. “Je bespreekt in je boek ook hoe je tegen moslimjongens aankijkt. Zo zeg je bijvoorbeeld: ‘Tachtig procent van de ellende die ik met jongens heb meegemaakt, was met dat soort jongens’.”

De Weekend-journalist van dienst vraagt zich af of dit soort uitspraken wel verstandig zijn. “Na je moeders controversiële uitspraken over hoofddoeken ben je veel geld verloren omdat adverteerders afhaakten en klonk er overal veel kritiek. Heb je nooit getwijfeld of je dit wel moest laten staan?”

Niet op eieren lopen

Nee, reageert Maxime. “Het is mijn ervaring in het leven geweest. Ik wil niet op eieren gaan lopen en bang zijn: wat zullen de reacties zijn? Omdat het nu eenmaal zo is.”

Is ze ook niet bang voor bedreigingen? “Nou ja, dan is dat zo. ik deins niet meer terug. Ik zeg wat ik vind – wat de consequenties daarvan ook zijn. Ik vind dat je altijd eerlijk moet kunnen zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime's moeder Erica Meiland is een van de conservatiefste BN'ers. Keertje bij Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen