Khalid Kasem straft Fidan Ekiz: ‘Frans Timmermans-sneer níet fair’

Khalid Kasem vindt het niet terecht en bovendien onhandig dat Fidan Ekiz op televisie zo tekeer is gegaan tegen Frans Timmermans. “Ik vind het niet fair om hem narcisme aan te wrijven.”

Fidan Ekiz, Frans Timmermans en Khalid Kasem © SBS, NPO, SBS

Op1-ster Fidan Ekiz lag vorige maand flink onder vuur nadat ze Frans Timmermans een ijdele narcist had genoemd in de SBS 6-talkshow De Oranjezomer. Het is opvallend dat ze zich zo vrij voelde, omdat kritische uitspraken van oud-Op1-ster Talitha Muusse over minister-president Mark Rutte eerder nog leidden tot haar vertrek bij het programma.

‘Gaat te ver’

Khalid Kasem, presentator van de talkshow Khalid & Sophie, vindt het onhandig van Fidan. Hij zegt in de Oranjezomer-uitzending van gisterenavond: “Kijk, als je iemand een narcist noemt, dat is gewoon een psychische stoornis die je iemand aanwrijft. Dat is gewoon heel erg moeilijk om dan het gesprek op een open manier aan te kunnen gaan.”

Hij vindt het niet kies van zijn NPO-collega. “Ik denk dat dat te ver gaat. Vanuit mezelf gezien. Fidan is weer een ander persoon dan ik ben. Zij staat erom bekend dat ze af en toe een flapuit is, dan maakt ze weer excuses en dan lacht iedereen erom. Misschien kan het bij haar wat makkelijker.”

‘Het is niet fair’

Oranjezomer-host Hélène Hendriks: “Ze is ook een van de weinigen die superuitgesproken is en waar je echt graag naar luistert.”

Khalid daarop: “Ja, dat is zo, maar voor mij zou het veel moeilijker zijn om Timmermans uit te nodigen en dat hij dan zou denken: ik ga hier met iemand praten die met open vizier naar mij kijkt om het gesprek aan te gaan. Het tweede: ik vind het ook niet fair dat ze hem aanwrijft dat het een soort ijdelheid of narcisme is.”

MH17-speech

Fidan heeft dat gezegd in reactie op de MH17-speech die Timmermans hield bij de VN Veiligheidsraad. Daar suggereerde hij ten onrechte dat de slachtoffers de vliegtuigcrash heel bewust hebben meegemaakt. Khalid: “Zijn doel was om ervoor te zorgen dat die lichamen, die toen nog verspreid lagen over het weiland, teruggingen naar Nederland.”

Die lichamen lagen toen nog verspreid in de weilanden, benadrukt de presentator. “Als je dan bekijkt hoe hij de speech gedaan heeft, is het retorisch gezien echt een 10 met een griffel. Echt heel goed. Maar je begrijpt dat hij probeert de mensen daar te overtuigen, met empathie en gevoel en te zorgen dat het beelden werd…”

Leugentje

Hélène: “En een leugentje.”

Khalid: “En een leugentje. Misschien wel. Of een beetje de waarheid geduwd naar de kant waar hij op wil. Maar om ervoor te zorgen dat die Veiligheidsraad meeging. Dan is het volgens mij geoorloofd. Om daar dan allerlei dingen aan te verbinden…”

Hij besluit: “Het is leuk voor de bühne om te roepen dat die meneer niet deugt, maar ik vind dat op basis van dat voorbeeld onterecht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Khalid Kasem geeft Fidan Ekiz een verbale tik op de vingers. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen