Maarten van Rossem wekt woede met Omtzigt-uitspraken: ‘Smerig’ 

Maarten van Rossem haalt zich de woede op de hals van Nausicaa Marbe met zijn uitspraken over Pieter Omtzigt. De Telegraaf-columniste noemt het ‘smerig’. “Dit is een bewuste beschadiging.”

Pieter Omtzigt en Maarten van Rossem © RTL, NPO

Het is nog steeds niet duidelijk of Pieter Omtzigt in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een eigen partij begint. Hij staat enorm hoog in de peilingen, maar moet het natuurlijk wel waar kunnen maken. De Slimste Mens-ster Maarten van Rossem gelooft er niet in en kijkt in zijn podcast een beetje neer op de competenties van de politicus.

‘Nieuwe here Jezus’

Misschien staat Omtzigt wel onterecht zo hoog in de peilingen, suggereert Maarten. “En dan nu een nieuwe here Jezus, Omtzigt zelve. Hij heeft ook wel een beetje dat charisma van de ingetogenheid en de bescheidenheid enzovoort, maar je moet je natuurlijk wel afvragen waarom hij dan zo impopulair was bij het CDA.”

Zijn podcastmening over de politicus wordt op Maartens socials-pagina als volgt samengevat: “De nieuwe here Jezus, Pieter Omtzigt, is een bewonderenswaardig Kamerlid. Maar schoenmaker blijf bij je leest. Omtzigt is niet geschikt als partijleider of minister-president.”

Nausicaa woest

Nausicaa Marbe, columniste van De Telegraaf, is daar woest over. “Bewuste beschadiging van Omtzigt: nadat hij nadrukkelijk zei geen premier te willen worden en te twijfelen over partij, liegt Van Rossum verwijtend dat hij wel premier en leider wil zijn terwijl hij dat niet kan. Smerig, net als de denigrerende speculaties over eventuele lijst. Bah”, twittert ze.

Publicist Jeroen van Gerven springt voor Maarten in de bres: “Als u Van Rossem beter zou kennen en zijn podcast zou beluisteren (zeer aan te raden), had u geweten dat hij niet zelf twittert. Deze berichten zijn een samenvatting van wat hij in de podcast te berde breng. Daarin spreekt hij doorgaans met waardering over Omtzigt.”

‘Het is kwalijk’

Het verandert Nausicaa’s standpunt niet. “Ik heb de hele podcast gehoord. Dat hij anderen onzin laat twitteren onder zijn naam is kwalijk. Dat er in de podcast gegniffeld wordt bij de ‘labiliteit’ van inzicht ook. Die ‘waardering’ wordt tenietgedaan door de denigrerende insinuaties. En over de premiersambities liegt hij.”

Als Jeroen opmerkt dat Maarten bijna tachtig is en wel eens de actualiteit vergeet, zegt Nausicaa: “Als hij de actualiteit vergeet, dan moet hij geen podcast daarover meer maken. Dan kan hij voorkomen dat hij de feiten volledig verdraait in een analyse.”

‘Jezus is frame’

Het stoort Nausicaa ook ontzettend dat Maarten spottend over de politicus spreekt als ‘de nieuwe here Jezus’. “‘Jezus’ is een frame van opiniemakers die hem kapot willen. Pieter Omtzigt is een inhoudelijke en integere man, hij stopt niet met de politiek vanwege media-aandacht.”

Als iemand opmerkt dat Maarten de controverse over Frans Timmermans behoorlijk uit de weg gaat, zegt Nausicaa: “Valt me ook op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Maarten van Rossem te veel en te vaak met zijn mening strooit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen